jótékonyság

2021.02.17. 07:00

A fánkfesztivál 1,1 milliós bevételéből két beteg kanizsai kisgyereket támogatnak

Az elmúlt hétvégén online térben rendezték meg a XIII. Országos Farsangi Fánkfesztivált. Az érdeklődők a város több pontján vásárolhattak az édességből. A befolyt 1,1 millió forintból két kisgyereket, Béres Julcsit és Gondi Zétényt támogatják.

Benedek Bálint

Kámánné Szép Terézia és Balogh László Lencse Beátának, Julcsi édesanyának és Vuk Évának, Zétény édesanyjának adta át jelképesen az adományt

Fotó: Gergely Szilárd

Az adományok átadásával kapcsolatban tegnap a Kanizsa Plazában tartottak sajtótájékoztatót. Kámánné Szép Terézia, a VOKE Kodály Zoltán Művelődési Ház igazgatója, fesztiváligazgató elmondta: hálás a sok támogatásért, ami a rendhagyó fesztiválon összegyűlt. A Nagykanizsai Központi Óvoda tagintézményei mellett egy étteremben és három cukrászdában vásárolt fánkokból, illetve az adományozók jóvoltából befolyt 1,1 millió forintos bevételt a két kisgyermek kapja meg.

Kámánné Szép Terézia és Balogh László Lencse Beátának, Julcsi édesanyának és Vuk Évának, Zétény édesanyjának adta át jelképesen az adományt Fotó: Gergely Szilárd

Az óvoda intézményvezető-helyettese, Lenkovits Szilvia elmondta: az összeg feléből Zétény rehabilitációját és gyógyulását segítik. A támogatása folyamatos lesz, a tagóvodák összefogásából hamarosan újabb összeggel járulnak hozzá a kisfiú állapotának javulásához. A pénz másik fele a szintén egészségügyi problémával küzdő kislányhoz jut el.

Balogh László polgármester beszédében kiemelte: örül annak, hogy az online fánkfesztivál magas színvonalú volt, a program közösségi élménnyé válhatott, ráadásul a másik kiemelt és nemes célja a beteg gyermekek támogatása volt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában