Koronavírus Zalában

2021.01.21. 14:00

Vida László: Regisztráljanak minél többen az oltásra!

A vakcina lehetőséget jelenthet a koronavírus-járvány megfékezésére. Ezért fontos, hogy minél többen regisztráljunk a védőoltásért – vélekedik Vida László, a Letenyei Polgári Egylet elnöke.

Korosa Titanilla

Vida László

Forrás: Zalai Hírlap

Fotó: Korosa Titanilla

– Magyarországon a védőoltás ingyenes, de csak regisztráció útján érhető el, kereskedelmi forgalomban nem kapható – mondta a civil szervezet vezetője. – Fontos, hogy éljünk ezzel a lehetőséggel, hiszen a vírus terjedését csak így tudjuk megakadályozni. Minden beadott oltással közelebb kerülünk ahhoz, hogy a járvány véget érjen, és az életünk visszatérjen a normális, megszokott kerékvágásba.

Vida László
Fotó: Korosa Titanilla / Zalai Hírlap

Vida László hozzátette: azóta, hogy kimutatták a koronavírust jelenlétét hazánkban, a kormány megpróbálta lassítani a járvány terjedését. Számos óvintézkedést vezettek be, hogy felkészüljenek és kordában tartsák a megbetegedések számát, de időközben kiderült, hogy a maszkviselés, a távolságtartás, a higiénés szabályok betartása, illetve a rendezvények korlátozása nem elég.

– Megoldást a védőoltás nyújthat, ezért Magyarország az elsők közt szerződött gyógyszergyártókkal vakcina beszerzésére – folytatta. – Az oltással nem csak magunkat, hanem családtagjainkat, embertársainkat is védjük. A lassan egy éve tartó járványhelyzet felforgatta az életünket, az embereknek már nagyon hiányzik a közösségi élet és az, hogy szeretteikkel, barátaikkal, ismerőseikkel személyesen találkozhassanak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában