háziorvos a hajléktalan szállón

2021.01.22. 07:00

Szűrésekre irányítanák a fedél nélkülieket Nagykanizsán

Az év elejétől háziorvosi szolgálatot működtet hajléktalanoknak a Dózsa György utca 73-75. szám alatti Átmeneti Szálló és Éjjeli Menedékhelyen a Magyar Vöröskereszt Zala Megyei Szervezete.

Benedek Bálint

Fotó: Szakony Attila

Fotó: Szakony Attila

Az intézmény vezetője, Szőke Rózsa elmondta: dr. Hámori Zsolt háziorvos heti 15 órában rendel a helyszínen, így sokkal jobban odafigyelhetnek a hajléktalanok egészségi állapotára. Fontosnak tartják a megelőzést, a betegségek felismerését, s most azt is, hogy a fedél nélküliek a járványhelyzettel összefüggő intézkedésekről is tájékoztatást kapjanak. Eddig csak heti egy alkalommal jött el a doktor, most egy erre a célra kialakított orvosi szobában folynak a vizsgálatok. Dr. Hámori Zsolt szívesen vállalta a felkérést. A Jókai utcai rendelő ellátási területéhez tartozott a hajléktalanszálló is, ezért gyakorlatilag már ismerte a pácienseket.

Fotó: Szakony Attila

– Az életvitelük miatt a hajléktalanok nagy része jellegzetes krónikus betegségekkel küzd – fogalmazott. – A dohányzás, az alkoholfogyasztás okán kialakult problémák mellett mozgásszervi bajok és cukorbetegség is gyakran jelentkeznek náluk. Célunk az is, hogy rávegyük a szűrésekre az ide érkezőket, szerencsére jó szóval mindenki meggyőzhető arról, hogy az egészség mindennél fontosabb.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában