segítség a bajban

2021.01.31. 17:02

Gyűjtésbe kezdtek a letenyei lakos lakhatatlanná vált háza miatt

Gyűjtést hirdetett a Letenyei Polgári Egylet a helyi Bajszné Dara Julianna javára, akinek házában január 22-én tűz keletkezett és az ingatlan lakhatatlanná vált.

Korosa Titanilla

Vida László, Végh László, Pataki Lajos és Cseresnyés Péter a tűzben megrongálódott ház előtt

Mint arról lapunkban is beszámoltunk, az egyedutai városrészben a Rákóczi Ferenc utcában gyulladt ki és égett le a családi ház tetőszerkezete, vélhetően elektromos hiba következtében. Az ott lakó idős özvegy Bajszné Dara Julianna jelenleg ismerősöknél lakik.

Az egylet tagjai az elmúlt hétvégén számoltak be a gyűjtésről.

-A napokban megkerestük a hölgyet és felajánlottuk segítségünket – mondta Vida László, a segítő kezdeményezést elindító polgári egylet elnöke. – Ő elmondta, hogy a legnagyobb segítség most az lenne számára, ha a tetőszerkezet kijavítása mihamarabb megtörténne, mert úgy a belső munkákat könnyebb lenne elvégezni. Ezért egyesületünk vezetősége úgy határozott, hogy a hölgy részére pénzadomány gyűjtésébe kezd. Magam is a város azon részén nőttem fel, néhány házzal arrébb, emiatt is szívügyemnek érzem, hogy segítsek. Úgy gondoltuk társaimmal, hogy egyesületként állunk az ügy mellé, így talán nagyobb lesz a támogatottsága, nyitottunk egy elkülönített adományszámlát erre a célra.

Vida László, Végh László, Pataki Lajos és Cseresnyés Péter a tűzben megrongálódott ház előtt

Pataki Lajos, az egylet vezetőségének tagja pedig arról szólt, hogy az adományszámlára így nem csak magánszemélyek, hanem cégek és társadalmi szervezetek is tudnak utalni.

Vida László hozzátette, hogy nemcsak a pénzadományokkal segítik a rászorult hölgyet, hanem kérésére segítenek neki a helyreállítás folyamatában, így az ügyintézésben, szervezésben, építőanyag beszerzésben, szállításban, építőipari munkákban, de szívesen vennék mesteremberek, illetve más segíteni szándékozók csatlakozását. Ha szükség lesz rá, akkor társadalmi munkát is szerveznek.

-A tűzeset kapcsán megkerestük Cseresnyés Péter államtitkárt, a térség országgyűlési képviselőjét, aki velünk együtt megtekintette az ingatlant és támogatásáról biztosított bennünket – közölte Vida László.

Bajszné Dara Julianna megköszönte a polgári egylet tagjainak, hogy mellé álltak ebben a helyzetben.

-Nehéz mindezt egyedül átélni, a fővárosban élő gyermekeim sincsenek abban a helyzetben, hogy segíteni tudnának – mondta el Bajszné Dara Julianna és azt is hozzátette, hogy 1994-ben kezdték el építeni a házat, vagyis nem régi építmény.

A tetőt átmenetileg fóliával fedték le az oltás után, hogy védjék a beázástól. Az egylet titkára Végh László okleveles építész a helyszínen látottak alapján azt mondta el, hogy több millió forintos kár keletkezett a házban, a tetőteret a födémig le kell bontani és teljesen újjá kell építeni.

Információk a gyűjtésről:

Név: Letenyei Polgári Egylet

Számla száma: 10400803-50526867-50551016

Közlemény: Bajszné Dara Julianna javára

Kapcsolódó cikkünk:

https://www.zaol.hu/kek-hirek/helyi-kek-hirek/kigyulladt-egy-csaladi-haz-letenyen-4867978/

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában