visszatekintés 2020-ra

2021.01.01. 09:00

Földrengés; vonatgázolás Zalaegerszegen; ünnepek szigorú intézkedések mellett – Így telt a december

Az év végi ünnepi hangulatra rányomta a bélyegét a járványhelyzet. Visszatekintő cikksorozatunk utolsó állomásaként összefoglaljuk a decembert!

zaol.hu

Fotó: Damir Krajac/Cropix/jutarnji.hr

Orbán Viktor: január 11-ig érvényben maradnak az intézkedések

Sokak voltak kíváncsiak arra, vajon a szigorú járványügyi intézkedések enyhülnek-e decemberben a közelgő ünnepek miatt. A kormány végül úgy döntött, hogy a kijárási tilalom és szigorú intézkedések január 11-éig érvényben maradnak. A részletekért kattints IDE!

Később a megnövekedett karácsonyi forgalom miatt felfüggesztették az idősek vásárlási idősávját, december 24-ére, azaz szentestére vonatkozólag pedig a kijárási tilalmat.

Halálos baleset történt Pacsánál

Halálos közlekedési baleset történt Pacsa közelében. A gépkocsival egy 32 éves férfi a település felé tartott, amikor a baleset ismeretlen körülmények között bekövetkezett, és a jármű a menetirányával majdnem szemben, az oldalára fordulva állt meg, félig az árokba lógva. Az utas, egy 26 éves kilimáni férfi a balesetben életét vesztette. A részletekért kattints IDE!

Földrengést tapasztaltak Zala megyében

A két ünnep között földrengések híre rázta meg megyénket – szó szerint. December 29-én 6,3-as erősségű földrengést észleltek Horvátországban, Petrinja közelében, amelyet Magyarországon is sokan éreztek. Ám míg nálunk szerencsére nem okozott károkat, szomszédainknál halálos áldozatokat is követelt. Cikkünkben mind az itteni, mind a horvátországi helyzetről folyamatosan beszámoltunk: a részletekért kattints IDE!

Fotó: Damir Krajac/Cropix/jutarnji.hr

Ezen kívül ennél kisebb rengésről hírt adtunk ITT és ITT!

Embert gázolt a vonat a zalaegerszegi vasúti átjárónál

Sajnálatos módon decemberre is jutott vonatbaleset: embert gázolt a Zalaszentiván irányába tartó szerelvény Zalaegerszegen, a Batthyány Lajos utcai vasúti átjáróban. A részletekért kattints IDE!

Fotó: KT

Kigyulladt egy családi ház Keszthelyen

Kigyulladt egy családi ház Keszthelyen, a Verébhegyi úton. A mintegy nyolcvan négyzetméter alapterületű, tetőtér-beépítéses épület teljes terjedelmében égett, szerencsére nem tartózkodott bent senki, egy kutyát a szomszéd engedett át magához. A tűzről a Keszthelyi Televízió is beszámolt, a részletekért kattints ide!

Az utolsó szolgálat: sorfallal búcsúztak Zala megye leköszönő rendőrfőkapitányától (videó)

Kollégái sorfala között búcsúzott a szolgálattól dr. Sipos Gyula rendőr vezérőrnagy, Zala megye rendőrfőkapitánya. A megható meglepetésről videó is készült: a részletekért kattints ide!

Fotó: jelenet a videóból

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában