A csillag majd vezet

2020.12.28. 12:00

Ünnepi istentisztelet és úrvacsora a hévízieknek

Bővelkedett a karácsony ünnepi alkalmakban a hévízi református gyülekezetben. A 25-i ünnepi istentiszteleten gyermekek szolgáltak versekkel, énekekkel.

Péter B. Árpád

Karácsony első napján mintegy 40 fiatal szolgált versekkel, énekekkel a gyülekezetnek Fotó: Péter B. Árpád

A hévízi reformátusok szentestén a német evangélikusokkal közösen ünnepeltek, majd karácsony első napján – élve a zsinat elnöksége által biztosított lehetőséggel – úrvacsorás istentiszteletet tartottak, a bort és a kenyeret Péntekné Vizkelety Márta lelkipásztortól és Kepli József János presbitertől, a város alpolgármesterétől vehették a hívek. Ezt megelőzően a gyülekezet 38 hittanosa verses-énekes szolgálattal köszöntötte Krisztus születését a karácsonyfa mellett, az úrasztala körül.

Igehirdetésében Hévíz lelkésze a napkeleti bölcsek útjának követésére hívta a gyülekezetet, emlékeztetve, őket a betlehemi csillag vezette, hogy találkozhassanak Isten fiával.

Karácsony első napján mintegy 40 fiatal szolgált versekkel, énekekkel a gyülekezetnek
Fotó: Péter B. Árpád

– Nagyon fontos üzenete van annak, hogy ebben az évben, december 21-én újra együtt állt a Jupiter és a Szaturnusz, ami elindította a babilóni tudósokat – fogalmazott Péntekné Vizkelety Márta. – Ez azt jelenti, hogy Isten szólít bennünket, s most is itt van velünk az ő fia ezekben a rendkívül nehéz végidőkben. Jézus búcsúbeszédeiben elmondta, járványok fognak tizedelni, Isten pedig arra hív bennünket, hogy Jézussal éljük az életünket. A betlehemi csillag, az idei is, rá mutat.

A lelkész hangsúlyozta, a második advent vége felé járunk, bár nem tudjuk pontosan, mikor jön el ismét közénk Krisztus. A két bolygó együttállása azonban jel, hogy a napkeleti bölcsek útján járva el kell induljunk felé, rá kell lelnünk Megváltónkra, követve tanításait, s gyakorolva a szeretet erényét.

A hévízi református templomban karácsony másodnapján is úrvacsorás ünnepi istentiszteletet tartottak, az óévbúcsúztató alkalom december 31-én 17 órakor lesz, másnap 9.30-tól pedig az új esztendőt köszöntik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában