egyhavi illetményéből 170 csomagot vásároltak rászorulóknak

2020.12.15. 07:00

Tiszteletdíjukkal segítenek a képviselők Keszthelyen

Százhetven tartósélelmiszer-csomagot vásároltak a képviselő-testület Fidesz–KDNP-s tagjainak felajánlásából, a pakkokat a napokban kezdték kiosztani a rászorulóknak.

Péter B. Árpád

A közösségi házban Vozár Péterné (balról) adott át csomagokat

Fotó: Péter B. Árpád

Vozár Péterné, Keszthely alpolgármestere például majdnem kéttucatnyi csomagot vitt el a hétvégén a Külső Zsidi úton lévő közösségi házba, ahol hátrányos helyzetű emberek, családok éppen a kertben ténykedtek egy felzárkóztató program megszokott foglalkozása keretében.

– Az adventi időszakban várakozunk a Megváltó születésére, és ilyenkor fontos, hogy próbáljunk mindennap valami jót cselekedni annak érdekében, hogy egyre tisztább lélekkel készülhessünk karácsonyra – fogalmazott Vozár Péterné az épület előtt. – A segítő szeretet legkülönfélébb megnyilvánulásaival találkozunk ilyenkor, s talán picit jobb lesz a világ, akár egy kedves szótól, apró gesztustól. Alkalmasak ezek a hetek arra is, hogy kibéküljünk haragosainkkal, és a szokottnál jobban figyeljünk másokra.

A közösségi házban Vozár Péterné (balról) adott át csomagokat
Fotó: Péter B. Árpád

Az alpolgármester emlékeztetett, a nagy segélyszervezetek, egyházak, közösségek ilyenkor gyűjtéseket, jótékonysági akciókat indítanak, hogy segíthessenek a rászorulóknak. Ez most, a járvány­ügyi veszélyhelyzetben különösen fontos – tette hozzá.

A Balaton-parti városban sincs ez másként, az ifjúsági kerekasztal például bevásárlással, a csomagok továbbításával próbálja megkönnyíteni az idősek, betegek életét, és elindult a Tegyél jót, Keszthely! mozgalom is, amelynek küldetése, hogy szebbé tegyék azoknak a karácsonyát, akik a járvány miatt vagy más okból a családjuk segítsége és közelsége nélkül töltik az ünnepet. Ehhez továbbra is várják az elsősorban bontatlan tartós élelmiszerekből összeállított adományokat.

A város Fidesz–KDNP-s képviselői egyhavi tiszteletdíjukat ajánlották fel, amiből 170 csomagot állítottak össze, ezeket a következő napokban elviszik a rászorulóknak.

– Mindannyiunk számára nagyon nehéz volt ez az év – összegzett Vozár Péterné –, de mi Keszthelyen megtapasztalhattuk az összefogásban rejlő erőt is. Az önkormányzat pedig figyelt arra is, hogy ebben a helyzetben a városi cégek dolgozói ne veszítsék el munkájukat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában