Koronavírus Zalában

2020.12.08. 11:30

Segítik a védekezést – Fertőtlenítőszert vittek a hévízi idősek otthonába is

Hétszáz liter Mol-fertőtlenítőszer érkezett hétfőn, amelyből szociális intézmények és önkormányzatok kapnak a járvány elleni védekezéshez, kedvezményes áron.

Péter B. Árpád

Hétfő délelőtt érkezett a szállítmány, b–j: Szabó Balázs, Nagy Sándor, Strázsai Zoltán, Balogh Marcell

Forrás: Zalai Hírlap

Fotó: Péter B. Árpád

Mint azt tavasszal megírtuk, a hazai olajipari cég a szélvédőmosó folyadékokat készítő gyártósorát átállította a veszélyhelyzetben kéz- és felületfertőtlenítők gyártására. A flakonokat a járvány első hullámában a cég jelentős kedvezménnyel biztosította a Magyar Tűzoltó Szövetség (MTSZ) és megyei szervezetei révén a településeknek, az önkormányzatoknak, illetve intézményeiknek, cégeiknek.

Strázsai Zoltán, a Zala Megyei Tűzoltó Szövetség és a Hévízi Önkéntes Tűzoltó Egyesület elnöke lapunknak elmondta, ez most technikailag másként van, de a Mol hitelkeretet biztosított, s engedélyezte a közvetlen szállítási és kedvezményes ár lehetőségét.

Hétfő délelőtt érkezett a szállítmány, b–j: Szabó Balázs, Nagy Sándor, Strázsai Zoltán, Balogh Marcell Fotó: Péter B. Árpád / Zalai Hírlap

Strázsai Zoltán lapunknak kifejtette: most is negyedáron kapják, hogy segítsék a települések, intézmények védekezését.

A tegnap délelőtt érkező 700 literes szállítmányból egy raklappal, vagyis 400 litert a hévízi, katolikus fenntartású Szent Lukács Idősek Otthonába vittek.

– Nekünk ez szolgálat, ugyanazon a kedvezményes áron adjuk tovább a fertőtlenítőszereket, amelyért mi igényelhetjük – fogalmazott Strázsai Zoltán. – Számunkra nem a haszonszerzés a fontos, hanem a segítségnyújtás.

A kontingensből Alibánfa, Rezi és Gógánfa is igényelt, s jut a tűzoltó-egyesületek tagjainak is.

– Száz-százhúsz liter marad pufferként, mert erre a közeli jövőben egészen biztosan szükség lesz – szögezte le Strázsai Zoltán. – Több szállítmány már nem érkezik idén, az utolsó előtti kiszállításba fértünk bele, sok kapcsolatot megmozgatva.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában