Magyar Falu Program

2020.12.08. 19:35

Régen fennálló probléma oldódhat meg a salomvári és a baki iskolában

Több, mint 65 millió forint támogatást nyert a Magyar Falu Programban a Zalaegerszegi Tankerületi Központ. A pályázati forrásból a salomvári és a baki általános iskolák fejlesztése valósulhat meg.

Jóna István

20201208 iskolafelújítás sojtótájékoztató balról Horváthné Pesics Júlia a Bagodi Fekete István általános Iskola salomvári tagintézményének vezetője, Cser Gábor, Keménfa polgármestere, Farkas Tamás Bak polgármestere., Kajári Attila tankerületi igazgató, Vigh László országgyűlési képviselő, Kungli József, Salomvár polgármestere, Erdei Csaba, Zalacséb polgármester, Péterné Fatér Edit a Bagodi Fekete István Ált. Iskola intézmény vezető. salomvár pezzetta umberto pu zalai hírlap

A Bagodi Fekete István Általános Iskola Salomvári Tagintézményében jelentette be Kajári Attila, a Zalaegerszegi Tankerületi Központ igazgatója, hogy három projekt keretében elnyert támogatásból felújításra kerülnek az intézmények

– A salomvári iskolában két projekt valósul meg. A tornaterem felújításában a gyerekek kényelmét elősegítve az öltözők, a hozzá tartozó vizesblokk és a kiszolgáló helyiségek teljes felújítását végzik el. Az öltözők melegvizes ellátórendszerének gáz üzemmódról elektromosra történő átalakítása is megvalósul. Az iskolai épületfelújátásban az intézmény vizesblokkjainak komplett felújítása, valamint a hozzá tartozó strang (fővezeték) cseréjét végzik majd el. Emellett a szennyívízvezeték és az oldalsó bejárati ajtó kicserélésre kerül. Az épületfelújítás 24 millió, a tornateremé 23 millió forintból valósulhat meg- tájékoztatott a tankerületi igazgató.

Régi vágya valósulhat meg a tankerületnek a harmadik projekt kertében. A Göcsej Kapuja Bak Általános Iskolában, az intézmény földszintjén a vizesblokkok teljes felújítása, és a fővezérek cseréje is megvalósul a 18,5 millió forintos keretből. Elhangzott, hogy ezek a fejlesztések a falus iskoláik minőségjavítását szolgálják.

 

Farkas Tamás Bak és Kungli József Salomvár polgármestere is elmondta, régi problémát tudnak megoldani ezzel a pályázati összeggel, hiszen a vizesblokkok mindkét intézményben már 40 évesek. A fejlesztéssel az iskolák színvonala elérheti a városi intézményekét.

-Az oktatás, az egyik kiemelt célja kell, hogy legyen a településeknek. Abban a szerencsés helyzetben vagyunk, hogy ezeken a településeken iskolabarát polgármesterek dolgoznak- fogalmazott Vigh László országgyűlési képviselő.

Hozzátette, hogy a vidékmegtartás egyik fontos eszköze az iskolák megmaradása. A képviselő elmondta továbbá, hogy lezárult a Magyar Falu Program, melyben Zala megye jól szerepelt és idén sok fejlesztést tudtak megvalósítani. Arra biztatja a polgármestereket, hogy jövőre is pályázzanak, hiszen 250 milliárd forint ál majd rendelkezésre.

A tankerület a pályázati összeget már megkapta, és a közbeszerzési eljárás után várhatóan a tavaszi szünetben kezdődhetnek el a munkák az iskolákban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában