Figyelem és jótékonyság

2020.12.29. 12:00

Két karitatív akcióban is részt vettek a somogyi polgárőrök

A polgárőr-egyesület is kivette részét az adventi időszak karitatív akcióiból.

Horváth-Balogh Attila

Péntek József, Bálint Dzsenifer, az egyik támogatott család több tagja, valamint Ledniczky Miklós Jánosné és Bogdán János

Fotó: ZH

Ledniczky Miklós Jánosnétól, az Iharosberényi Polgárőr és Tűzoltó Egyesület elnökétől megtudtuk: a megyehatár közelében lévő somogyi településen a polgárőrök Csodapontként gyűjtötték az „Egy doboznyi szeretet” ajándékait szertárukban. Közel 60 doboz gyűlt össze rövid idő alatt.

Péntek József, Bálint Dzsenifer, az egyik támogatott család több tagja, valamint Ledniczky Miklós Jánosné és Bogdán János Fotó: ZH

– Köszönet mindenkinek, aki meghallotta a felkérést, illetve a gyűjtőponton vállalt szorgalmas munkáért Bálint Dzsenifernek, Bálint Titanillának és Péntek Józsefnek – mondta az elnök. – Jövőre helyi cégek, közösségek megszólításával is próbálkozunk, de a vírushelyzet miatt idén csak szerényebb körben valósulhatott meg ez a szép kezdeményezés. Ezenkívül a Vöröskereszt országos akciójához csatlakozva Péntek József jövendő ifjú polgárőrrel elvállaltam a tartós élelmiszerek gyűjtését az egyik csurgói nagy­áruházban. Az adományok rászorulókhoz történő eljuttatásában három szervezet fogott össze: a Magyar Vöröskereszt, a Polgárőr és Tűzoltó Egyesület, valamint a helyi roma nemzetiségi önkormányzat. Az osztásban az RNÖ elnöke, Bogdán János, Bálint Dzsenifer és Péntek József voltak a segítségemre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában