Ajándékot adni is jó

2020.12.19. 07:00

Karácsonyig célba ér az ezerdoboznyi szeretet – Nagykanizsától Iharosberényig több helyen gyűjtöttek

Ezer rászoruló kisgyermek karácsonya válik szebbé Az egy doboznyi szeretet elnevezésű adománygyűjtő akció jóvoltából.

Szabó Zsófia

Cseresnyés Péter és Balogh László számolt be az adománygyűjtés sikeréről

Forrás: Zalai Hírlap

Fotó: Szakony Attila

Az ajándékok péntek délelőtt elindultak a családokhoz, ahol a legnagyobb szükség van a segítségre. Nagykanizsától Iharosberényig számos helyszínen gyűjtötték az ajándékokat, melyek idén ezer cipősdobozt töltöttek meg. Cseresnyés Péter országgyűlési képviselő kiemelte: a sok résztvevő is mutatja, milyen fontos az embereknek a segítségnyújtás.

Cseresnyés Péter és Balogh László számolt be az adománygyűjtés sikeréről
Fotó: Szakony Attila / Zalai Hírlap

A szeretetdobozokat legkésőbb karácsonyig megkapják a gyerekek. Cseresnyés Péter államtitkár, a térség ország­gyűlési képviselője elmondta, hogy az összegyűlt ajándékok mennyiségéből is látszik, sokan vannak köztünk, akik gondolnak embertársaik­ra még a jelenlegi nehéz járványhelyzetben is. Az egy doboznyi szeretet program révén 2016 óta több ezer nehéz sorsú gyermek karácsonyát tették, illetve teszik szebbé.

Az akciót közösen koordinálta a nagykanizsai önkormányzat, valamint a helyi református parókia, amit Hella Ferenc lelkipásztor, a református egyházmegye esperese vezet. Balogh László polgármester a gyűjtés sikere kapcsán jelezte: „szinte pillanatok alatt”, minden nagyobb szervezés nélkül telt meg az ezer doboz ajándékokkal. Kiemelte azt is, hogy a járványhelyzetben ugyan mindenki félti családtagjait, szeretteit, de látható: az egészség megőrzése mellett sokaknak továbbra is fontos a jótékonyság, az adni akarás.

A szeretetdobozok pedig már tegnap útnak indultak a karácsonyfák alá. Nagyobbrészt kanizsai és ­környékbeli gyerekek kapnak az ajándékokból. A Demokratikus Roma Vezetők Szövetsége (DRVSZ) képviselőinek például személyesen adott át 360 doboznyi meglepetést Cseresnyés Péter. A politikus kiemelte: a pandémia átalakítja a mindennapokat, ám a jó ügy érdekében mégis igazi összefogás alakult ki a térségben.

Az ajándékokkal – mint ­Fehér Ildikó, a DRVSZ tagja elmondta – nagyobbrészt a tanodába járó, többek közt a Ligetvárosban és a peremkerületekben élő gyerekeket lepik majd meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában