az ön­álló életkezdést támogatnák

2020.12.18. 09:00

Fecskeház programot terveznek Nován

Fecskeház program beindítását tervezi a göcseji település önkormányzata. Olyan fiatalok ön­álló életkezdését szeretnék ezzel támogatni, akik vagy helyi kötődésűek, vagy helyben vállalnak munkát.

Gyuricza Ferenc

Minderről Németh József polgármester beszélt lapunknak, aki elmondta: több településen is indult már hasonló program, s azok kedvező visszajelzései vagy tapasztalatai alapján vetődött fel bennük is e támogatási forma lehetősége. A községben több olyan jelenleg üresen álló ingatlan is található, amelyek alkalmasak lehetnek arra, hogy bennük 60-65-70 négyzetméteres lakásokat alakítsanak ki, s aztán azokat kedvező feltételekkel fia­tal, akár már kisgyermekes családok számára kiutalják. Egy­előre öt lakás megvalósításában gondolkodnak, s már keresik a program elindításához szükséges pénzügyi feltételek előteremtésének lehetőségét. Emellett arra is van mód, hogy a letelepedni szándékozók kedvezményes árú, közművesített telkeket vásároljanak a községben.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában