adománygyűjtés

2020.12.04. 07:00

Adventi Civil Börze: adakozás idén másképp

Ebben az évben a járvány nem teszi lehetővé a hagyományos adventi vásárok megtartását, számos civil szervezetnek nem lesz lehetősége a hagyományos adventi adománygyűjtő kampány szokásos megvalósítására.

Arany Horváth Zsuzsa

Jakab Károlyné, dr. Sebestyén Gábor, Czotter Csabáné és Dudás Gyula a sajtótájékoztatón

Fotó: Katona Tibor

Ennek fényében a Miniszterelnökség a Civil Központok országos hálózatával együttműködve teret és lehetőséget biztosít a civil szervezetek karácsonyi időszakban megvalósuló adománygyűjtéséhez, rendhagyó, az online térbe „költöztetett” Adventi Civil Börze („ACB”) megszervezésével, mondta Czotter Csabáné Horváth Rita, a Zala Megyei Civil Közösségi Szolgáltató Központ (ZMCKSZK) vezetője a szervezet tegnapi sajtótájékoztatóján. Az online módon zajló adománygyűjtéshez megyénként két-két támogatandó szervezet megjelölését kérte az országos szervező hálózat. Zala megye a Forrás, a Pszichés Problémákkal Küzdőket Támogató Egyesületet és az Autista Sérültekért Zalában Alapítvány (Boncodfölde) szervezetet választotta. Mindkettő megfelelt a kiíró feltételeinek, hiszen több évtizede működnek, rendelkeznek saját honlappal, és az általuk gondozottak saját készítésű apró ajándékokkal tudják meghálálni a támogató gesztust.

Jakab Károlyné, dr. Sebestyén Gábor, Czotter Csabáné és Dudás Gyula a sajtótájékoztatón
Fotó: Katona Tibor

A sajtótájékoztatón kisfilmek mutatták be a két kedvezményezett értékmentő munkáját. Ezeket a civil szolgáltató központ Fb-oldalán is el lehet érni, a pénzbeli adományokat az ott megjelölt bankszámlaszámra utalhatják a vállalkozások vagy magánszemélyek. (A közleményben érdemes feltüntetni az ACB megjelölést.) A zalai szolgáltató központ Fb-oldaláról megosztható a karitatív esemény. Az országos kampány oldalán pedig összesen 60 támogatásra érdemes szervezetről lehet tájékozódni. A tegnapi tájékoztatón a Zalaegerszegi Adományközpont vezetője, Dudás Gyula százezer forint, korábban összegyűjtött adományt vehetett át Czotter Csabánétól.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában