segítettek

2020.12.28. 07:00

A kórház gyermekosztályát támogatta a zalai jótékonysági vadászat

Hiánypótló orvosi eszközök beszerzését szolgálta az a zalai jótékonysági fácánvadászat, amit egy országos program részeként szerveztek meg vasárnap Zalacsében. A rendezvényen 53 vadász vett részt.

Gyuricza Ferenc

A zalai jótékonysági fácánvadászaton 53 fő vett részt Fotó: Gyuricza

A karitatív célú országos jótékonysági vadászatot immár második alkalommal szervezték meg, ám maga a tevékenység jóval korábbra nyúlik vissza, Fejér megyei vadásztársaságok éveken át helyi szervezésű programokkal igyekeztek ezen a módon is támogatást nyújtani az ottani egészségügyi intézmények részére. A program 2019-ben vált országos szervezésűvé, amikor megalakult az Országos Jótékonysági Vadászat Nonprofit Kft., hogy jogi személyként szervezze és koordinálja az egyre népszerűbbé váló tevékenységet.

– A Zalaegerszegi Vadászegyesület az Országos Jótékonysági Vadászat Nonprofit Kft. stratégiai partnere, azaz Zalában mi szervezzük a helyi vadászatot – mondta Molnár Marcell, a társaság elnöke. – A területet pedig a mi partnerünk, a Zalai Szafari Klub Vadásztársaság biztosítja.

A zalai jótékonysági fácánvadászaton 53 fő vett részt Fotó: Gyuricza

- Az összefogás elsődleges célja, hogy a vadászok és a támogatók adományaiból hiánypótló orvosi eszközöket tudjanak egészségügyi intézmények beszerezni, amelyek elősegítik a beteg gyermekek gyógyulását – folytatta Molnár Marcell. – Az adományokat megyénként egy-egy, azaz összesen 19 kórház részére adják át a szervezők. Mi a Zalai Szent Rafael Kórház Gyermekosztályát szeretnénk ezzel a programmal támogatni, jelezve azt is, hogy a vadásztársadalmat szociálisan érzékeny emberek alkotják, akik számára fontos, hogy kifejezhessék segítő szándékukat.

Molnár Marcell a teríték bemutatását és az ünnepélyes záróceremóniát követően szólt arról is, hogy a Zala menti területen, Zalacséb térségében lezajlott vasárnapi fácánvadászaton 53 vadász vett részt, de a támogatók közül is többen megjelentek a programon. A jótékonysági kezdeményezéshez bárki csatlakozhatott, aki egyetértett annak céljaival, szándékával. A vadászok részvételi díjat fizettek, a támogatók pedig további összegek befizetésével növelhették az adomány összegét. A vadászok a részvételi díjon felül a saját belátásuk szerint ugyancsak nyújthattak további támogatást is, Molnár Marcell szerint többen jártak el ily módon.

A vasárnapi fácánvadászatból befolyt összeget a megyei kórház gyermekosztálya kapja Fotó: Gyuricza Ferenc

- Az Országos Jótékonysági Vadászathoz ismert személyek is csatlakoznak, a Zala megyei rendezvény fővédnöke immár második alkalommal Bánki Erik országgyűlési képviselő, a parlament gazdasági bizottságának elnöke, aki az elmúlt esztendőben személyesen is részt vett a vadászatunkon – tette még hozzá a szervező társaság elnöke. – Idén mások mellett Szivós Márton világbajnok magyar vízilabdázót köszönthettük a körünkben. Rajta kívül számos kiváló zalai vadász vett még részt a programon.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában