Koronavírus Zalában

2020.11.16. 14:42

Újabb halálos áldozata van a koronavírusnak Zalaszentgróton

Sajnálatos módon újabb halálesetről számolt be közösségi oldalán Baracskai József, Zalaszentgrót polgármestere. Alább közöljük hétfői járványügyi tájékoztatóját.

zaol.hu

Egészségügyi dolgozó egy a Richter Gedeon Nyrt. gyógyszergyár által kifejlesztett, remdesivir hatóanyagot tartalmazó koronavírus elleni szerrel kezelt beteg mellett a Debreceni Egyetem Kenézy Gyula Egyetemi Kórház Infektológiai Intézetében Debrecenben 2020. október 15-én. A vírusszaporodást gátló infúziós kezelést súlyos állapotú betegek kapják a most kezdõdött klinikai vizsgálatban.

Forrás: MTI

Fotó: Czeglédi Zsolt

„Országosan 6495 új fertőzött, 93-an haltak meg 24 óra alatt

Sajnos újabb zalaszentgróti áldozata van a vírusnak. Szeretném együttérzésemet és őszinte részvétemet kifejezni az egész családnak.

A mai napig újabb 7 zalaszentgróti lakosnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), valamint 34 lakosnak megszüntették az járványügyi elkülönítését (gyógyultak), így városunkban jelen pillanatban 27 igazolt, koronavírus fertőzött van, akik járványügyi elkülönítés alatt állnak. Ezek a hivatalos adatok, ezen kívül vannak olyan személyek is, akik még várnak a teszt eredményére. Ezen esetekben is működik az a protokoll, hogy kontaktkutatás alá vont személyeket is megfigyelés alá vonják.

Örömteli hír, hogy már összesen 100 szentgróti lakosnál feloldották az elkülönítést vagyis ők már a fertőzés szempontjából gyógyultak.

Fontos, hogy a közterületeken is egyre többen hordják a maszkot, mindenkit erre kérek és biztatok.

Fontos a megbetegedés esetében, az orvosi gyógykezelésen kívül az ilyenkor szokásos “házi praktikák” használata, mint például a sok pihenés, gyakori szellőztetés, vitamindús táplálkozás, stb.

Néhány egyszerű higiénés szabály betartásával jelentősen csökkenthetik az esélyét annak, hogy elkapják a fertőzést, valamint kerüljék a szoros kapcsolatot mindenkivel, akivel nem egy háztartásban élnek, tartsák a legalább 1,5 méteres távolságot másoktól és ne csoportosuljanak!

Természetesen mi itt helyben Zalaszentgróton mindent megteszünk az Önök egészsége és biztonsága érdekében!

Kiemelt képünk illusztráció!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában