Koronavírus Zalában

2020.11.13. 07:00

Ügyfélfogadás a kormányhivatali ügyfélszolgálatokon csak időpontfoglalással

Csak időpontfoglalással fogadják az ügyfeleket a kormányhivatali ügyfélszolgálatok: aki teheti, intézze online hivatali ügyeit – közölte a Miniszterelnökség.

ZH

A kormányhivatal kiemelt figyelmet fordít a járvány első hullámának kezdetén bevezetett biztonsági intézkedések betartására

Fotó: ZMKH

A járvány terjedésének, valamint a személyes kontaktusok számának csökkentése érdekében november 11-től csak előzetes időpontfoglalással lehet ügyeket intézni a kormány­ablakokban és okmányirodákban. A kormányzati intézkedésekkel összhangban most meghozott óvintézkedésekkel a megbetegedés kockázata és a járvány további terjedése mérsékelhető – áll a közleményben.

Időpontfoglalásra az idopontfoglalo.kh.gov.hu oldalon, valamint a megújult magyarorszag.hu oldalon, illetve a 1818 ingyenesen hívható telefonszámon van lehetőség. Az interneten elérhető Központi Időpontfoglaló Alkalmazásban az ügyfelek ügyfélkapu-regisztráció nélkül is foglalhatnak majd időpontot. Ez alól kivételt képeznek a gépjármű-ügyintézéssel kapcsolatos ügykörök. Szerdától nem közlekednek a kormány­ablakbuszok, és a települési ügysegéd szolgálatok működését is felfüggesztik – írták.

Az ügyintézők és ügyfelek biztonsága érdekében továbbra is kizárólag szájat és orrot takaró maszkban szabad tartózkodni az ügyfélszolgálatokon. Az elkészült okmányok személyes átvételére november 11-ét követően nincs lehetőség, azokat postai úton, levélküldemény formájában kézbesíti a kormányhivatal. Arra is felhívta a figyelmet a közlemény, hogy a 2020. március 11. és június 18. közötti veszélyhelyzet alatt lejárt okmányok változatlanul 2020. december 15-ig érvényesek, ezért kérik, az érintettek éljenek az előzetes időpontfoglalás lehetőségével.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában