Vigh László sajtótájékoztót tartott

2020.11.24. 08:00

Telefonon kérdezi a 65 év felettieket a Fidesz

A következő napokban elkezdődik a Fidesz országos telefonos akciója, amellyel a 65 évnél idősebbeket kívánják megszólítani.

Arany Gábor

Erről hétfőn a Fidesz megyeszékhelyi irodájában tartott sajtótájékoztatóján beszélt Vigh László országgyűlési képviselő, miniszteri biztos. Arról számolt be, hogy az eddigi tapasztalatok szerint a koronavírus-járvány miatt bevezetett kényszerintézkedéseket a lakosság nem kérdőjelezte meg. Elfogadták, hogy este 8 és reggel 5 óra között csak szigorú feltételek mellett lehet a lakásokat elhagyni, az utcára menni.

Úgy látja, a korlátozások eredményének is lehet tulajdonítani, hogy az új fertőzések száma az elmúlt napokban már csökkenést mutat. Ha ez a tendencia folytatódik, akkor december elején szóba jöhet a korlátozások enyhítése. Hozzátette, amennyiben a javulás nem következik be, akkor az operatív törzs további szigorításokról dönthet.

A napokban induló akció­ban a 65 évnél idősebbeket hívják fel. Azt tudakolják, igényelnek-e segítséget, van-e olyan probléma, aminek megoldásához hozzá tudnak járulni. Például élelmiszer, gyógyszer beszerzéséhez, eljuttatásához. A tapasztalatok azt mutatják, a családok, közösségek összefogtak, és az idősek ritkán kérnek segítséget, de szívesen fogadják az érdeklődést.

Emellett az akcióban tudakolják az emberek véleményét az eddig hozott korlátozások kapcsán, és hogy milyen intézkedéseket szeretnének. Mint utalt rá, hasonló célt szolgált a nemzeti konzultáció, ám az is látható, azóta az emberek véleménye változott.

Az országgyűlési képviselő elmondta, a választókerület 76 településén 100 ezren élnek. Közülük a karácsonyig tartó akcióban csak azokat a 65 évnél idősebbek hívják fel, akik a korábbi nemzeti konzultációk alkalmával megadták elérhetőségüket, és nyilatkoztak arról, hogy a későbbiekben kereshetik őket a Fidesz részéről. A telefonhívásokat a párt megyeszékhelyi irodájából bonyolítják le önkénteseket is bevonva.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában