Verseny

2020.11.10. 07:00

Megyei történelemversenyt rendez a Salla

Ebben a tanévben is megszervezi megyei történelemversenyét a Salla Művelődési Központ Könyvtára. A 6–8. évfolyamos általános iskolás tanulók a 18–19. századi magyar és egyetemes történelemből bizonyíthatják tudásukat.

Gyuricza Ferenc

Forrás: Shutterstock

Fotó: ViDI Studio

A Salla művelődési ház történelmi versenyei mindig nagy érdeklődést váltottak ki a tehetséges diákok részéről. Többek közt azért is, mert a témaválasztás rendre igazodott az országos szakmai tanulmányi versenyekéhez, így remek felkészülési lehetőséget biztosított azokra. Emellett különleges, érdekes, izgalmas feladatok is vártak a tanulókra, ami vonzóbbá tette számukra a tantárgyat.

Maga a verseny három levelezős fordulóból, valamint egy írásbeli és szóbeli döntőből áll. A levelezős feladatoknál a források és a szaknyelv helyes használatára, a szóbeli döntőn pedig mindemellett a kommunikációs képességekre, valamint a problémamegoldó és kritikai gondolkodásra van leginkább szükségük a versenyzőknek. A verseny szervezői a szóbeli döntőre a levelezős fordulókon legjobb teljesítményt nyújtó diákokat hívják meg, ám – éppen a levelezős jelleg miatt – az is fontos kritérium, hogy ott egy-egy intézményből maximum három diák szerepelhet csupán.

Az első forduló feladatlapjai­nak ma jár le a beküldési határideje, ennek során derül ki, hogy ebben a tanévben milyen aktivitást váltott ki a tanulókból a versenyfelhívás. A második forduló december 10-én, a harmadik január 8-án zárul, a verseny döntőjét pedig január 29-én, pénteken kívánják megtartani a Salla Művelődési Központban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában