A nagykanizsai Deák térről

2020.11.30. 16:00

Március hónap a nemzet naptárában: Boros Károlyné fotója

Boros Károlyné amatőr fotós az idén márciusban a nagykanizsai Deák téren készített fényképe bekerült a 2021-es Nemzet Naptárába. A fénykép lenyűgözte a zsűrit és stílszerűen a március hónapot képviseli jövőre is.

Benedek Bálint

A fotó, ami márciust szimbolizálja a Nemzet Naptárában

Fotó: Boros Károlyné

A New York-i Hungarian TV az ‘56 Lángja Alapítvánnyal évről-évre nyílt fotópályázatot hirdet ,,A magyar trikolór tizenkét hónapja” címmel. Az ötletgazda, szervező Szilágyi Ákos már 22 éve az Egyesült Államokban, New Yorkban él. Bár szülőföldjétől messzire került, a mai napig magyarként él, gondolkozik és érez. A pályázat amatőr és profi fotósok számára kínál bemutatkozási lehetőséget. A kiírásra a nemzeti színeinket legkülönbözőbb, legmeghökkentőbb összefüggésekben ábrázoló fotókat, műveket várták ismét. A fotókon a négy évszakban megjelenő nemzeti zászló témakörén túl, a trikolór egyéb előfordulási formái is szerepelhettek.

A fotó, ami márciust szimbolizálja a Nemzet Naptárában
Fotó: Boros Károlyné

A fityeházi lokálpatrióta, Boros Károlyné már korábban is nevezett a pályázatra. Tavaly január, február és április hónapokat hódította el, közülük egy természetfotó Nagykanizsa határából került be. A pályamunkákat rendszerint rangos zsűri bírálja el, amelynek 2016-os haláláig Zsigmond Vilmos, Oscar-díjas operatőr volt az elnöke. A helyét Koltai Lajos Oscar-díjra jelölt, Kossuth-díjas operatőr vette át.

- A jövő évi nemzet naptárába a Nagykanizsáról készült képemet válogatták be, amely március hónapot kapta meg – mesélte Boros Károlyné. – A kép viszonylag frissnek számít, hiszen az idén éppen március 14-én készült a Deák téren. A nemzeti ünnep alkalmából 10300 darab nemzeti zászló került kihelyezésre a 48. gyalogezred emlékművénél, az Aranykor Nagykanizsa civil szerveződés felhívására. A nemzeti zászlókat óvodások és iskolások készítették el. Jó érzéssel töltött el, amikor a kanizsai szervező megköszönte, hogy beküldtem a képet a munkájukról és megjelenhet az új naptárban. Fontosnak tartom a hasonló civil kezdeményezéseket, amik egy kicsit más szemmel láttatják a világot, mindennapjainkat színesebbé és értékesebbé teszik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában