A járvány ennyit engedett

2020.11.14. 07:00

Közösségi program nélkül avatták a felújított Jókai utcát Kozmadombján

Az ötezer lélekszám alatti települések támogatására elindított Magyar Falu Program akkor is megmarad, ha a koronavírus-járvány elleni védekezés miatt bizonyos területeken elvonásokra lesz szükség. Ez évben 217 milliárd forintot osztottak szét a program keretében, jövőre pedig ez az összeg 250 milliárd forintra nő.

Gyuricza Ferenc

A felújított útszakaszt Vigh László, Kámán János és Horváth Lászlóné alpolgármester avatta fel

Fotó: Gyuricza Ferenc

Vigh László, a térség ország­gyűlési képviselője tegnap kora délután Kozmadombján beszélt erről, ahol egy közel 6,9 millió forintból felújított, 145 méter hosszú útszakaszt adtak át. Mint mondotta, szinte nincs hazánkban olyan település, ahol ne lenne szükség útfelújításra, a legkisebb falvaktól a nagyvárosokig mindenki beletartozik ebbe a körbe. Fontos, hogy a kistelepülések is forráshoz jussanak – erre a Magyar Falu Program az egyik legjobb lehetőség –, hogy fejlesztési terveiket, elképzeléseiket valóra tudják váltani. A képviselő azt is kiemelte: minden egyes állampolgár számára biztosítani kell annak lehetőségét, hogy a lakóingatlanát biztonságosan meg tudja közelíteni.

A felújított útszakaszt Vigh László, Kámán János és Horváth Lászlóné alpolgármester avatta fel
Fotó: Gyuricza Ferenc

A beruházás műszaki paramétereit Kámán János, a település polgármestere ismertette. Elhangzott: a néhány lakóingatlan mellett mezőgazdasági művelés alatt álló területek megközelítését is lehetővé tévő Jókai utca 145 méter hosszú, s közel 3 méter széles új aszfaltburkolatot kapott. A kivitelező emellett elvégezte a padkázási feladatokat is.

– Ez évben mintegy tízmillió forintot tudtunk fejlesztésre fordítani – sorolta tovább a polgármester. – A Jókai út burkolata mellett a faluházat is felújítottuk, ennek avatására a későbbiekben kerül majd sor. Az út átadóját is más módon, közösségi program keretében képzeltük el, de sajnos a veszélyhelyzet ezt most nem teszi lehetővé.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában