magas színvonalú munka

2020.11.14. 07:00

Két zalai könyvtár is elnyerte a Minősített Könyvtár címet

Két zalai intézmény is elnyerte idén a Minősített Könyvtár címet. A magas színvonalú szakmai munkát tanúsító elismerésért az Emberi Erőforrások Minisztériumához lehet pályázni.

Gyuricza Ferenc

Jelenleg Lentiben is zárva a könyvtár, de a munkatársak dolgoznak: elöl Bagladi Mónika, mögötte Czigány Judit

Fotó: Korosa Titanilla

A címet 2011 óta kaphatják meg azok az intézmények, amelyek a könyvtári minőségirányítás módszereinek folyamatos alkalmazásával működnek és jelentős eredményeket érnek el a szervezetfejlesztés területén is. A cím odaítéléséről egy szakmai bizottság által felterjesztett javaslatok alapján a mindenkori kultúráért felelős államtitkár dönt. A cím öt évre szól, de lejárta után az érintett ismét pályázhatnak az elnyerésére.

Jelenleg Lentiben is zárva a könyvtár, de a munkatársak dolgoznak: elöl Bagladi Mónika, mögötte Czigány Judit
Fotó: Korosa Titanilla

Ez évben országosan kilenc intézmény kapta meg az elismerést, köztük a zalaegerszegi Deák Ferenc Megyei és Városi Könyvtár, illetve a lenti Városi Könyvtár. A korábbi évek díjazottjai körében Könyvtári Minőségi Díj odaítéléséről is döntöttek az illetékesek, ezt a Békés Megyei Könyvtár kapta.

Az elismeréseket a tervek szerint ünnepélyes keretek között a Magyar Kultúra Napján adják majd át.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában