Koronavírus Zalában

2020.11.11. 10:20

Járványkórháznak minősül a Kanizsai Dorottya Kórház

Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere utasítására a kanizsai kórház november 9-től járványkórháznak minősül – többek között erről is tájékoztatott a napokban Balogh László, Nagykanizsa polgármestere.

zaol.hu

Balogh László polgármester szájmaszkok kiosztására vonatkozó javaslatát nem támogatta az Éljen VárosuNK! Egyesület

Fotó: Gergely Szilárd

A szerda reggeli adatok szerint Nagykanizsán 230 fő van karanténban, és közülük 138 főnél mutatták ki a fertőzést – közölte Balogh László.

Egy korábbi Facebook-bejegyzésben kitért arra, hogy a Kanizsai Dorottya Kórház főigazgatója, Dr. Brünner Szilveszter arról tájékoztatott, miszerint Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere utasítására a kanizsai kórház november 9-től járványkórháznak minősül. Az egészségügyi intézményben ezért gyanús és igazoltan koronavírusos betegeket is fogadnak. A kórházban több mint 200 ágyat különítenek el a COVID-os betegek számára, 34 intenzív terápiás ágy áll rendelkezésre. Az intézményben teljes a készültség, a szervezettség magas szintű, a COVID-os ágyszám bővítésére is lehetőség van.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában