a fenntartható jövőért

2020.11.26. 07:00

Folytatódik a fásítási program Zalaegerszegen, tízezer darab az új cél

Folytatódik a faültetési program a megyeszékhelyen, szerdán tíz kislevelű hársfacsemetét ültettek el diákok a Landorhegyi út 16. és 18. számú társasházak közötti területen.

Arany Gábor

20201125 faültetés a landorhegen zalaegerszeg pezzetta umberto pu zalai hírlap

Forrás: Zalai Hírlap

Fotó: Pezzetta Umberto

A fásítást a Zalaegerszegi Fiatalok Egyesülete kezdeményezte. A szervezet elnöke, Rigó Márton elmondta: a pályázati támogatással megvalósult, Fenntartható jövőért, zalaegerszegi fiatalok a környezetükért című projektbe középiskolásokat vontak be. A diákok szemléletformáló előadásokon vettek részt, ennek gyakorlati részét képezte a faültetési akció. Szilasi Gábor önkormányzati képviselő arról számolt be, hogy körzetében eddig két helyszínen 76 fát ültettek, és már a folytatást tervezik a Városgazdálkodási Kft. és a városháza szakembereivel egyeztetve.

Fotó: Pezzetta Umberto / Zalai Hírlap

Balaicz Zoltán polgármester pedig emlékeztetett rá: az önkormányzat tavaly nyáron hirdette meg az ökováros programmal összhangban, hogy 2024-ig 5 ezer fát ültetnek el. Ezt a célt sikerült már túlszárnyalni, mert olyan sokan csatlakoztak a programhoz, hogy eddig 7155 fával gyarapodtak a megyeszékhely közterületei, így a 10 ezres szám az új vállalás. A telepítések helyét, a fák típusát szakemberek határozzák meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában