célok 2021-re

2020.11.27. 15:00

Eszközvásárlás és útfelújítás is szerepel a tervek között Nemesnépen

A temető karbantartására eszközbeszerzést, és a közlekedési infrastruktúra további fejlesztését tűzte ki legfőbb céljául 2021-re az önkormányzat – részben a közmeghallgatáson is elhangzott lakossági vélemények alapján.

Gyuricza Ferenc

Géppel fognak kaszálni majd a temetőben

Forrás: Zalai Hírlap

Fotó: Gyuricza Ferenc

Nagy István polgármester elmondta: a közterületeket karban tudják tartani a traktorral, amit a Magyar Falu Program támogatásával beszereztek, ám a temető kaszálására ez a gép nem alkalmas. Ezért gyűjtőkosaras fűnyíróval bővítenék az eszközparkot, és már keresik a megfelelő pályázati kiírást. Támogatással aszfaltoznának le két rövidebb útszakaszt is: az egyik éppen a temetőhöz, a másik a kápolnához vezet. Utóbbi helyszínen kisebb parkolót is építenének.

Géppel fognak kaszálni majd a temetőben
Fotó: Gyuricza Ferenc / Zalai Hírlap

Nagy István hozzátette: idén többször gondot okozott a csapadékvíz elvezetése, ezen a területen szintén szükség lesz beavatkozásra, de a legszükségesebb feladatokat talán önerőből is meg tudják oldani. Ennek jegyében további eszközök beszerzésével is számolnak, olyanokkal is, amelyek az említett traktor kiegészítő felszerelései lesznek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában