Felismeri?

2020.11.02. 10:28

Ellopták Raptort – segítsenek megtalálni az árva kutyát!

Nem vitték vissza sétáltatás után az állatotthonba a menhely egyik lakóját, a 4-5 éves, Raptor névre hallgató staffordshire terriert. A menhely rendőrségi feljelentést tett.

Szabó Zsófia

Nem találják a Raptor névre hallgató kutyát

A kanizsai állatotthon életében korábban sohasem volt példa hasonlóra. Skanecz Tamás, a menhely telephelyvezetője elmondta: a napokban kereste fel az otthont egy férfi és egy nő, azzal a céllal, hogy sétálni vigyenek egy árva kutyust. Ebben semmi gyanúsat vagy szokatlan dolgot nem észlelt a menhely vezetősége, mivel gyakran – napi szinten – kopogtatnak be állatbarátok, hogy megsétáltassanak egy, vagy több kutyát. Ez nagyban segíti az otthon munkáját is, tekintve, hogy a mintegy 130 gondozottat egyenként sétáltatniuk, futtatniuk nincs idejük.

-Ezidáig mindig, mindenki visszahozta a menhelyre a sétáltatni vitt kutyát – mondta Skanecz Tamás. -Ám az ominózus férfiről és a nőről, akik Raptort elvitték, azóta sem tudunk semmit. Az alkalmi kutyasétáltatóknak csak a nevét rögzítjük, telefonszámát, vagy más elérhetőségét nem. Nem találtunk semmi gyanúsat az említett emberek esetében sem. Ugyanakkor tény, korábban nem találkoztunk velük: első alkalommal jöttek el hozzánk. El is vitték sétálni Raptort, ám a menhely zárási idejére nem hozták vissza. Ahogy azóta sem, pedig több nappal ezelőtt történt a dolog – összegezte a menhely telephelyvezetője.

Nem találják a Raptor névre hallgató kutyát

Skanecz Tamás elmondta: a közösségi oldal segítségével is próbálták keresni a kutyát és a sétáltatókat is, azonban eredményre nem vezetett a dolog. Az ügyben, mivel lopásnak minősül, rendőrségi feljelentést tett a kanizsai állatotthon.

-Szeretnénk kérni, hogy hozzák vissza a kutyát, akik elvitték. Illetve, az állatbarátok segítségét is kérnénk: ha valaki látta Raptort, vagy használható információja van a hollétéről, tájékoztasson bennünket. Nyomravezetői díjjal jutalmazzuk azt, aki érdemi, konkrét tudnivalókkal járul hozzá a kutyus megtalálásához – fogalmazott Skanecz Tamás.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában