Verset vagy mesét mondott 22 kisdiák

2020.11.18. 14:00

Digitálisan tartották meg idén a „Tarka lepke, kis mese…” című megyei vers- és mesemondó versenyt

A kertvárosi Apáczai Művelődési Központ a 120 éve született Szabó Lőrinc emlékének szentelve rendezte meg „Tarka lepke, kis mese…” című megyei vers- és mesemondó versenyét.

ZH

Munkában a zsűri két tagja, Kiss Ernő, valamint Pénzes Csaba Fotó: Apáczai Művelődési Központ

A Keresztury VMK tagintézménye már 24. alkalommal várta a viadalra általános iskolások jelentkezését. Nevezni egy vers vagy prózai mű elő­adásával lehetett, mindenfajta megkötés nélkül, bár Szabó Lőrinc életművét az érdeklődők figyelmébe ajánlották.

Az általános iskolák 3–8. osztályosainak kiírt versenyt a hagyományoktól eltérően digitálisan rendezték meg idén: a résztvevők a kiválasztott mű előadásáról videót készítettek és a zsűri (elnöke Fábián György, a Patent csoport marketingigazgatója, tagjai Dala Hajnalka közművelődési szakember, Kiss Ernő Jászai-díjas színművész és Pénzes Csaba dramaturg, rendező) ezek megtekintése alapján értékelt és döntött a helyezésekről.

Munkában a zsűri két tagja, Kiss Ernő, valamint Pénzes Csaba Fotó: Apáczai Művelődési Központ

A kategóriák legjobbjai. 3–4. osztályosok: 1. Mázsa Boglárka (Zalaegerszeg, Izsák-iskola), 2. Szakács Lili Boglárka (Zeg., Landorhegyi), 3. Szőllősi Boglárka (Zalaszentbalázs, Petőfi). Különdíj: Vigh Emma (Zeg., Landorhegyi). 5–6. oszt.: 1. Andor László Gergely (Zeg., Izsák), 2. Nagy Réka (Zeg., Petőfi), 3. Horváth Luca (Zeg., Dózsa). Különdíj: Iván Nándor József (Zeg., Zrínyi-gimnázium). 7–8. oszt.: 1. Szatmári Flóra Emese (Hévíz, Illyés), 2. Dunca-Sadler Zoltán (Keszthely, Vajda), 3. Cseppán Zsombor Axel (Zeg., Eötvös). Különdíj: Ács Karolina (Lenti, Vörösmarty).

Utóbbi két kategória legjobbjai bejutottak a Regősök húrján… című országos vers- és prózamondó találkozó és verseny budapesti gálájára.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában