Koronavírus Zalában

2020.11.12. 07:00

Csak egy maradt nyitva Hévíz nagyobb hotelei közül

A járvány második hulláma újabb súlyos csapást mér Zala turizmusára. A friss kormányzati intézkedések hatására Hévíz nagyobb hotelei közül csupán egy maradt nyitva, számítva az üzleti vendégekre – mondta el Pálffy Tamás, a város turisztikai cégének ügyvezető igazgatója.

Péter B. Árpád

Karádi Szabolcs az üres kávézó előtt. Új recepteket próbálnak ki, és felújításokat végeznek el

Fotó: Péter B. Árpád

A vendéglátóhelyek kedden még jelentős akciókkal csábították vendégeiket, szerdától pedig a többség átállt a kiszállításra, bár az ebből származó bevétel épp csak az önköltséget fedezi – szögezte le a szakember. – Akik élnek ezzel az esélylyel – folytatta Pálffy Tamás -, többségében megteremtik az érintésmentes átadás és fizetés lehetőségét, de természetesen vannak, akik teljesen bezártak. Ettől függetlenül a legtöbb vállalkozás próbálja megtartani munkatársait, a kormányzati adókedvezmények, támogatások segítségével.

A belvárosi Macchiato Caffe tegnap természetesen nem nyitott ki, és nem is vállal házhoz szállítást. Mint Karádi Szabolcs tulajdonos elmondta, tavasszal megpróbálták, de Hévíz alig ötezres lélekszáma miatt ez nem volt működőképes, kifizetődő. A cégcsoport cukrászdája is leállt, mivel nagyrészt olyan éttermekbe, kávézókba szállított a régióban, amelyek most nem rendelnek, nem értékesítenek, s új piacot sincs értelme keresni a jelenlegi helyzetben.

Karádi Szabolcs az üres kávézó előtt. Új recepteket próbálnak ki, és felújításokat végeznek el
Fotó: Péter B. Árpád

- Türelmesen kivárjuk ezt a harminc napot, egyetlen dolgozót sem bocsátunk el, ez a döntésünk több mint húsz munkavállalót érint pozitívan – szögezte le Karádi Szabolcs. – A zárvatartást pedig kihasználjuk felújításokra, képzésekre, új ét- és itallapokat készítünk, cukrászüzemünkben pedig kísérletezünk, kipróbálunk egyedi receptúrákat, és azt reméljük, hogy az év végére kinyithatunk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában