Koronavírus Zalában

2020.11.17. 13:02

Balogh László: a következő napokban a fertőzés folyamatos emelkedésével kell számolni – Frissítve

Jelenleg 54 koronavírusos beteget ápolnak a Kanizsai Dorottya Kórházban, közülük csupán egy személy szorul lélegeztetőgépre – mondta kedden dr. Brünner Szilveszter főigazgató, aki Balogh László polgármesterrel közösen tartott sajtótájékoztatót a friss járványügyi adatokról, illetve az intézmény járványkórházzá minősítéséről.

Pásztor András

Balogh László polgármester (balról) és dr. Brünner Szilveszter főigazgató

Fotó: Gergely Szilárd

Mint azt Balogh László polgármester elmondta: A kedd reggeli adatok szerint Nagykanizsán 192 fő van karanténban, és közülük 133 főnél mutatták ki az új koronavírus-fertőzést.

- Bár az adatok az utóbbi pár napban csökkentek, sajnos, nem dőlhetünk hátra – hangsúlyozta a polgármester, aki hozzátette: a Soós Ernő Víztechnológiai Kutató-Fejlesztő Központ munkatársai múlt héten a város külterületeit (Kiskanizsa, Palin, Szabadhegy, Miklósfa) és a központi szennyvíztelepet mintázták. – A mérések nagyobb koncentrációban mutatták ki a koronavírus örökítőanyagát a szennyvízben, tehát a következő napokban a fertőzés folyamatos emelkedésével kell számolni.

Balogh László polgármester (balról) és dr. Brünner Szilveszter főigazgató
Fotó: Gergely Szilárd

Balogh László jelezte továbbá: A Hevesi-óvodában, miután az egyik munkatársnál kimutatták a fertőzést, keddtől november 26-ig rendkívüli szünet van, és erre a hétre a Bolya-iskola felső tagozata is áttért a tantermen kívüli digitális munkarendre.

Dr. Brünner Szilveszter, a Kanizsai Dorottya Kórház főigazgatója elmondta: intézményüket a múlt héttől nyilvánították járványkórházzá, azóta 54 koronavírusos, zömében idős beteget ápolnak a kórház elkülönített részein.

- A járvány miatt 194 kórházi ágyat szabadítottunk fel, melyekből 34 intenzív terápiás ápolásra is alkalmas, azaz lélegeztetőgéppel és egyéb műszerekkel felszerelt – mondta a főigazgató, aki hozzátette: a halasztható műtéteket elnapolták. A kardiológiai, onkológiai, urológiai, fül-orr-gégészeti és gyermekgyógyászati szakrendelés továbbra is működik, ám ha további ágyakat kell felszabadítani a járvány miatt, akkor szűkülhet ez a keresztmetszet.

A főigazgató elmondta: többségében Nagykanizsáról és környékéről szállítják hozzájuk a betegeket, de más településekről is érkeztek ápoltak.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában