Koronavírus Zalában

2020.11.24. 10:00

Az evangélikus egyházközség szünetelteti a bibliaórákat és az énekkari próbákat Nagykanizsán

A Nagykanizsa és Környéke Társult Evangélikus Egyházközség elnöksége, megfogadva a Magyarországi Evangélikus Egyház Püspöki Tanácsának ajánlását, az egészség védelmében szünetelteti a hétközi gyülekezeti alkalmakat.

Benedek Bálint

A döntés a bibliaórákat és az énekkari próbákat érinti. Makoviczky Gyula evangélikus lelkész elmondta: a gyerekek számára a gyülekezeti hittan­órákat megtartják, amíg az iskolák nyitva tartanak. A vasárnapi istentiszteleteikre az eddigi védekezési szabályok betartásával várják a híveket.

Az istentiszteletek rövidített liturgiával zajlanak, átmenetileg szünetel az éneklés és az úrvacsora. Aki mégis otthon maradna, az az egyházközség Facebook-oldalán felvételről később megnézheti az istentiszteleteket.

– Kérjük testvéreinket, hogy valamennyi járványügyi rendelkezést példamutatóan tartsanak be, és imádkozzanak a járvány megszűnéséért, a betegekért, az egészségügyi dolgozókért, a felelős döntéshozókért, településeinkért, egyházunkért és minden embertársunkért – folytatta Makoviczky Gyula. – Előzetes egyeztetés után továbbra is lehetőség van arra, hogy az otthon fekvő beteg családtag, ismerős a lelkészt lelki beszélgetésre, imádságra és úrvacsoravételre fogadja.

Kiemelt képünk illusztráció.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában