Hamarosan megterveztetik a játszóteret

2020.11.23. 07:00

Adományként kapták a csúszdás játszóházat Sormáson

Az egyik kanizsai gyorsétterem egy játékeszközt ajánlott fel adományként a sormási önkormányzatnak. A kombinált játékelemet némi felújítást követően építik be a település játszóterébe.

Benedek Bálint

Utánfutóval szállították el a játszóházat Sormásra, ahol beépítik majd a készülő játszótér elemei közé

Fotó: ZH

A történet részleteit a sormási polgármester, Neubauer Tibor osztotta meg lapunkkal. Mint elmondta: néhány hete a családjával Nagykanizsán járt, amikor megpillantotta, hogy a gyerekek körében oly népszerű játékot lecseréli az egyik gyorsétterem üzemeltetője.

Utánfutóval szállították el a játszóházat Sormásra, ahol beépítik majd a készülő játszótér elemei közé Fotó: ZH

– A faluban már nagyon régóta szeretnénk egy új, modern játszóteret készíteni, a csúszdás játszóház lehetne annak ékköve – folytatta a településvezető. – A Színarany-ívek Gyorskiszolgáló Éttermek Kft. végül úgy döntött, hogy adományként felajánlja az eszközt. A játék szerencsére megfelel minden szabványnak és a jelenleg érvényben lévő előírásoknak is, tehát beépíthető a készülő játszótérre. A következő lépés, hogy megterveztetjük a játszóteret, és keresünk kivitelezőt, de akár a falu közösségének összefogásával is megépíthető a játszótér, amit tavasszal szeretnénk átadni a sormási gyerekeknek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában