Forrás a kis falvaknak is

2020.11.30. 07:00

A temetőhöz és a házhelyekhez jobb úton juthatnak el a felsőszenterzsébetiek

A Magyar Falu Program egyik fő pozitívuma, hogy nem tesz különbséget az ötezer lélekszám alatti települések között, tehát egy 15 fős község éppúgy eséllyel pályázik annak forrásaira, mint egy kisváros. Vigh László országgyűlési képviselő mondta ezt szombaton kora délután Felsőszenterzsébeten, egy 170 méter hosszú felújított út forgalomba helyezési ünnepségén.

Gyuricza Ferenc

Ujj Zoltán, a kivitelező Ujj-Trans Kft. tulajdonos-ügyvezetője (balról), Kálmán Elek polgármester, Vigh László országgyűlési képviselő és Stokker Balázs jegyző

Fotó: Gyuricza Ferenc

A község a pályázati támogatásnak köszönhetően mintegy nyolcmillió forintot fordíthatott a temetőhöz vezető három méter széles út kétrétegű aszfaltozására és padkázására. Kálmán Elek polgármester kiemelte, nemcsak a sírkert közelíthető meg általa, hanem négy olyan már közművesített ingatlan is, ahol reményeik szerint belátható időn belül újabb családi házak épülnek.

Ujj Zoltán, a kivitelező Ujj-Trans Kft. tulajdonos-ügyvezetője (balról), Kálmán Elek polgármester, Vigh László országgyűlési képviselő és Stokker Balázs jegyző
Fotó: Gyuricza Ferenc

– Az utóbbi néhány évben nagy léptékkel halad előre a település, elsősorban az útjai tekintetében. Az infrastruktúra lassan városi szintű lesz – utalt a polgármester a közelmúlt fejlesztéseire, míg Vigh László azt a korábban már bejelentett információt erősítette meg, miszerint 2021-ben a kormány 250 milliárd forintnyi forrást biztosít a Magyar Falu Program pályázataira.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában