ködös reggelen indultak

2020.10.01. 09:00

Zarándoklat a Fogolykiváltó Boldogasszony búcsú szentmiséjére

Vasárnap kora reggel a Mindszenty Ifjúsági Háztól dr. Illyés Zoltán, a intézmény vezetője szervezésében gyerekekből, fiatalokból és felnőttekből álló lelkes kis csapat indult zarándoklatra a búcsúszentlászlói Fogolykiváltó Boldogasszony búcsú szentmiséjére.

Fincza Zsuzsa

A még ködös reggelen az ifjúsági ház és a templom előtti térről vágtak neki a 16 kilométeres útnak a zarándokok Fotó: Fincza Zsuzsa

A Közép-Európa Mária-kegyhelyeit összekötő Mária-út Botfa és Búcsúszentlászló közötti szakaszának kialakításában, a nemzetközileg ismert turistajelek felfestésében is oroszlánrésze van az ifjúsági háznak, amely elől a 2018. februári felszentelése óta több zarándok-, és turistacsoport vágott neki a hegyeken-völgyeken, erdőkön-mezőkön át vezető útnak.

A még ködös reggelen az ifjúsági ház és a templom előtti térről vágtak neki a 16 kilométeres útnak a zarándokok Fotó: Fincza Zsuzsa

Ezúttal különösen nagy volt a vonzerő, hiszen a búcsúi szentmisét dr. Udvardy György veszprémi érsek celebrálta. A zarándokok a botfai templomtól a búcsúszentlászlói templomig vezető 16 kilométeres úton lévő 8 kőkeresztnél és 2 kegyhelynél is imádkoztak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában