megosztotta történetét

2020.10.19. 16:16

Vigyázzunk a stoposokkal – olvasói észrevétel

Papp Csilla olvasónk a következő történettel kereste meg szerkesztőségünket.

Mozsár Eszter

Forrás: Pixabay

Azért adta közre, hogy mások is okuljanak belőle és vigyázzanak azzal a jól szituált, 40-50 év körüli, középmagas, őszülő, rövid szakállas, fehér bőrű és világoskék szemű férfival, akit felvett autójába. Csilla október 17-én szombaton szakadó esőben jóhiszeműen megállt a nagykapornaki buszmegállóban. A férfi elmondása szerint Békéscsabáról Mosonmagyaróvárra indult, ám útközben ellopták táskáját irataival, telefonjával együtt. Mint mondta, Hévízen az átszállásnál leszállították a buszról, Nagykapornakig elhozta valaki. Úgy tervezte, hogy Zalaegerszegről Győr felé utazik. Dr. Balogh G. Zsolt jogásznak, közgazdásznak adta ki magát feleséggel és öt gyerekkel. Csilla csak később fogott gyanút, akkor egyből kiposztolta közösségi oldalán a történetet, s többen jelentkezték, hogy ez a férfi hasonló mesével csalt ki tőlük is pénzt. Volt olyan károsult, aki másfél évvel ezelőtt tévesztett meg, volt, akit néhány hete hasonló mesével.

Nehéz a mai világban eldönteni, hogy mikor teszünk jót. Nem szabad, hogy érzéketlenül menjünk el bajbajutott embertársaink mellett, azonban sokszor résen kell lenni. Olvasónk mindezt azért osztotta meg, hogy másokat így figyelmeztessen erre a csalásra.

Kiemelt képünk illusztráció.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában