Faültetési program a sportpálya körül

2020.10.12. 07:00

Tündéri település címet kapott Sárhida

Az Agrárminisztérium a vidékfejlesztési hálózat településfásítási programja keretében a 10 ezer lélekszám alatti községek számára biztosított egyenként 30 fát, melyet pályázat útján lehetett elnyerni.

Arany Horváth Zsuzsa

Zsálek-Nagy Marianna és Vigh László az egyik frissen ültetett kőris mellett az új táblával

Forrás: Zalai Hírlap

Fotó: Pezzetta Umberto

Zalában 23 község, köztük Sárhida is nyert, így tegnap reggel faültetési program zajlott a sportpálya körül, ahol keskenylevelű kőrisfák kerültek az úttest és a pálya közé Zsálek-Nagy Marianna polgármester és Vigh László országgyűlési képviselő vezetésével. A falu központjába és a játszótér mellé pedig juharfa, díszalmafa és szivarfa került a községben működő civil szervezetek, a polgárőrség, a sportegyesület és az Egészséges Életért Egyesület önkéntesei jóvoltából. A 18 kőrist a focipálya körül a tönkrement tujasor helyére ültették. Vigh László szombaton tündéri település táblát adományozott a falunak és az önkormányzatnak, ezt az elismerést azok a települések kapják, amelyek gyümölcsfákkal gazdagítják a közösségi tereket. A tábla egyelőre a polgármesteri hivatal honlapján lesz látható, később pedig, ha elkészül a tervezett falupitvar, oda helyezik el.

Zsálek-Nagy Marianna és Vigh László az egyik frissen ültetett kőris mellett az új táblával
Fotó: Pezzetta Umberto / Zalai Hírlap

A polgármester lapunknak elmondta, a Magyar Falu Program keretében a 800 lakost számláló községben hamarosan elkészül az orvosi rendelő teljes körű belső felújítása, valamint pályázatot nyertek a Kossuth utcai járda továbbépítésére, ezt tavasszal kezdik el.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában