Magyar Falu Program

2020.10.16. 13:00

Több utat felújítanak Felsőszenterzsébeten

Felújíttatta a Petőfi utca rövidebb, körülbelül 160 méteres szakaszát az önkormányzat.

Gyuricza Ferenc

Kálmán Elek polgármester elmondta: a felújított részre átlagosan 20 centiméter vastag zúzott bazaltot terítettek, így a kérdéses szakaszon nemcsak a személyközlekedés vált biztonságosabbá, de az ott található ingatlan tehergépjárművekkel is könnyebben megközelíthető.

– A temetőhöz vezető út aszfaltozására mintegy nyolcmillió forintot nyertünk a Magyar Falu Program pályázatán – folytatta a polgármester. – Ez egy makadám jellegű út, amit az utóbbi években ugyancsak zúzott bazalttal igyekeztünk karbantartani. Most lehetőségünk nyílik egy szakasz leaszfaltozására, a fennmaradó rész pedig bazaltzúzalékos megerősítést kap.

Kálmán Elek a vírushelyzetről szólva elmondta: kis közösségük tagjai fegyelmezettek, igyekeznek betartani minden óvintézkedést. A védekezést az önkormányzat is segíti: tavasszal és a közelmúltban is osztottak egységcsomagokat. Ezek kézfertőtlenítőt, felületfertőtlenítőt, tisztítószereket tartalmaztak, továbbá a falu minden lakója kapott öt darab egészségügyi szájmaszkot. Amennyiben ezek a készletek valamelyik háztartásnál elfogynak, úgy azonnal pótolják őket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában