„Korona” és forradalom

2020.10.06. 07:00

Tisztújító közgyűlést tartott a Zala megyei kamara

Újabb négy évre választott tegnap vezető tisztségviselőket a Zala Megyei Kereskedelmi és Iparkamara, amely 576 zalai vállalkozó érdekképviseleti szerveként nyújt szolgáltatásokat tagjainak. A szerveződést Kovács Dezső vezeti tovább elnökként.

Arany Horváth Zsuzsa

A mikrofonnál dr. Parragh László a Zala Megyei Kereskedelmi és Iparkamara közgyűlésén, az asztalnál balról Kovács Dezső, a megyei szervezet újraválasztott elnöke

Fotó: Pezzetta Umberto

A Kamarák Házában 43 küldött vett részt a tisztújításban, amit az elmúlt hetekben megelőzött a térségi és tagozati tisztségviselők megválasztása. Zalaegerszegen Pálfi László, Nagykanizsán Szmodics Zoltán, Lentiben Héra József, Letenyén Benkő Lajos, Keszthelyen Bangó László, Hévízen Németh Gábor, Zalaszentgróton Fatér Balázs, Zalakaroson dr. Virág Ernő látja el az elnöki feladatokat, az ipari tagozat vezetője Düh Sándor, a kereskedelmi tagozaté Takács Pál, a szolgáltatóé Kiss Ferenc, a kézműiparié Németh Pál Levente lett.

A mikrofonnál dr. Parragh László a Zala Megyei Kereskedelmi és Iparkamara közgyűlésén, az asztalnál balról Kovács Dezső, a megyei szervezet újraválasztott elnöke
Fotó: Pezzetta Umberto

A megyei közgyűlésen az elnök Kovács Dezső köszönte meg a résztvevőknek a választás előkészítését, a vállalkozóknak pedig azt, hogy felelős gazdasági szereplőként tesznek a zalai gazdaság fejlődéséért. A kamarai rendszer további erősödését remélve jelezte: változó gazdasági környezetben, a 4. ipari forradalom közepette kell kellő súllyal képviselniük a szektor érdekeit.

A rendezvényen felszólalt dr. Parragh László, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnöke, aki főleg a koronavírus-járvány kártételeinek kivédésére szolgáló intézkedéseket foglalta össze, kiemelve a Széchenyi Kártya nyújtotta pénzügyi támogatást. – A válságkezelési hiteligénylés közel 400 milliárd forintnál tart – mondta. Kiemelte: a kamara szerepe nőtt a szakképzés, a külgazdasági kapcsolatok, az adózási környezet terén. Jelezte: a gondokon a munkáltatók, a munkavállalók és a kormány együtt tudnak úrrá lenni.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában