ünnepélyes avató

2020.10.22. 07:00

Korszerű pályákon sportolhatnak a diákok Nagykanizsán

Közösségi összefogás révén megújult a Kőrösi Csoma Sándor-Péterfy Sándor Általános Iskola székhelyintézményének kosárlabda-és röplabdapályája.

Szabó Zsófia

Az ötödikes diákok rögtön birtokba vették a pályát

Fotó: Szakony

A szerdai ünnepélyes avatón Smolcz Frigyes intézményvezető elmondta: a szabadtéren lévő, felújított létesítményeknek nagy hasznát veszik a tanulók a testnevelés órákon és a tanórákon kívüli sportfoglalkozásokon egyaránt. Kiemelte: a sportpályák renoválásáért sokan dolgoztak, köztük az intézmény alapítványa, a szülők támogatásával együtt. A Nagykanizsai Tankerületi Központ is támogatta anyagilag a mintegy 3,5 millió forint értékű felújítást.

Az ötödikes diákok rögtön birtokba vették a pályát
Fotó: Szakony

Az eseményen Bizzer András alpolgármester is beszédet mondott, melyben jelezte: mindannyian örülnek, ha a város iskoláiban hasonló fejlesztések valósulnak meg. A Kőrösi-iskola kosár-és röplabdapályáinak rendbetételében az összefogás is példaértékű volt.

Wallner-Papp Eszter, az alapítvány elnöke pedig arról beszélt, az idei év, a járvány miatt, sok változást hozott, emiatt is felértékelődik az, hogy a szabadidőt friss levegőn és korszerű töltsék a gyerekek.

A beruházás keretében – mint a kivitelezést végző Bauterc-Prizma Kft képviseletében Horváth Roland építésvezető elmondta – a régi kosárlabdapálya, egy mészkő-kiegyenlítés után 4-5 centiméter vastag aszfaltréteget kapott. A röplabdapálya pedig, amelyen korábban még alapozás sem történt, teljes szerkezetcserét kapott. Kerti szegéllyel körbeszegélyezték a munkák során a pályát, amelyet úgynevezett félszázalékos oldaleséssel építettek ki, azért, hogy az eső ne álljon meg rajta. a földfeltöltés, a rézsűképzés szintén a beruházás részét képezte, ahogy a pályák felfestése is. A munkákkal másfél-két hét alatt elkészültek a szakemberek.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában