Akár a polgármester és a képviselők is „beszállnak”

2020.10.20. 07:00

Gépekkel szépítik Pórszombatot

Új eszközök segítségével tartják rendben ezentúl a település zöld területeit. Minderről sajtótájékoztatót tartottak a faluban.

Korosa Titanilla

Az eszközök egy része a hivatal előtti sajtótájékoztatón, illetve Vigh László, majd Paál István és Paál Bernadett a gépek beszerzésében közreműködő cég képviseletében, valamint Tánczos László

Fotó: KT

Két pályázatot is benyújtott a település önkormányzata a Magyar Falu Programban, egyiket járdafelújításra, a másikat pedig gépek, eszközök beszerzésére. Utóbbiról számolt be sajtótájékoztatón Tánczos László, a település polgármestere Vigh László országgyűlési képviselő, miniszteri biztossal közösen.

Az eszközök egy része a hivatal előtti sajtótájékoztatón, illetve Vigh László, majd Paál István és Paál Bernadett a gépek beszerzésében közreműködő cég képviseletében, valamint Tánczos László
Fotó: KT

– Közel 2,7 millió forintból vásároltunk a pályázati támogatással gépeket a közterületek rendben tartásához, önerőt ez a beszerzés nem igényelt – tájékoztatott Tánczos László.

– Egy-egy fűnyíró traktorral, damilos fűkaszával, fűnyíró géppel, sövényvágóval és lomb­fúvóval gazdagodott a falu. A korszerű, nagy teljesítményű eszközök nagyban hozzájárulnak ahhoz, hogy a zöld területeket folyamatosan és könnyebben gondozzuk.

A polgármester azt is elmondta, hogy Pórszombat önkormányzatának kezelésében mintegy 6 hektár terület van, amit folyamatosan kaszálnak, karbantartanak.

– Ebbe beletartozik a sportpálya, az utak széle, az árkok, illetve egyéb önkormányzati ingatlanok – folytatta. – Jelenleg nincsen a településen közfoglalkoztatott, a munkákat jórészt a falugondnok végzi, de én, illetve a képviselő-testület tagjai is beszállunk a feladatok elvégzésébe, illetve az egyik helyi családdal megbízási szerződést kötöttünk a temető kaszálására és a sövény nyírására.

Vigh László arról beszélt: fontos, hogy a falvak rendezettek legyenek és ennek biztosításához a megfelelő eszközök rendelkezésre álljanak, hiszen nem mindegy, hogy az átutazók, valamint a helyiek milyen képet látnak. Pórszombat szépen gondozott település, látszik, hogy odafigyelnek a területek szépítésére, és ebben a munkában a képviselő-testület tagjai is élen járnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában