Magyar Falu Program

2020.10.15. 13:18

Felavatták a megújult a ravatalozót Pórszombaton – Frissítve

Több, az elmúlt időszakban elvégzett munkálatot követően avatták fel csütörtökön a ravatalozót a településen, és a további tervezett fejlesztésekről is szó esett.

Korosa Titanilla

Fotó: A szerző

Tánczos László, Pórszombat polgármestere elmondta: az utóbbi tíz évben több jelentős munkálatot elvégeztek a temetőben: kovácsoltvas kerítést helyeztek el a bejáratnál, megújult a ravatalozó tetőszerkezete. A héjazatot és a nyílászárókat is kicserélték, utóbbit helyi vállalkozó közreműködésével, emellett új villanyóraszekrényt szereltek fel.

A ravatalozó előtt Pásztor Andrea, a zalabaksai közös önkormányzati hivatal jegyzője, Simon Ferenc, a hivatal munkatársa, Vigh László országgyűlési képviselő, mellette elöl Tánczos László polgármester, Kovács László, Kulcsárné Kiss Brigitta, hátul Ruzsics Péter önkormányzati képviselők és Kovács Gábor falugondnok Fotó: Korosa Titanilla / Zalai Hírlap

A Magyar Falu Program nyújtotta támogatásból oldották meg az épület akadálymentesítését, illetve a ravatalozó előterében az elavult betonborítást feltörték, és térköves burkolatot kapott a felület. Az előtér északi oldalán megdőlt falat is újjáépítették. Itt egy üvegtéglából épített keresztmotívum kapott helyet díszítésként.

A temetőt érintő további fejlesztési tervek közt a polgármester a ravatalozó felé vezető sétány megújítását említette. Nagy szükség lenne az út újjáépítésére, meg kellene oldani a csapadékvíz elvezetését, illetve a parkoló további korszerűsítése is a jövő feladata.

Vigh László országgyűlési képviselő, miniszteri biztos is részt vett a ravatalozó avatóján. A politikus elmondta: a települési önkormányzatok egyik kiemelkedően fontos feladata a temetők rendben tartása. A pórszombati jó példa arra, hogyan kell megfelelően gondoskodni a sírkertekről. Az országgyűlési képviselő hozzátette: a Magyar Falu Programban adottak a lehetőségek a falvak további fejlesztésére, jövőre 250 milliárd forintot csoportosítanak ehhez a pályázati rendszerhez.

A polgármester arról is szólt, hogy a településen nemrég megvalósult a szennyvízhálózat kiépítése, a munkálatok során az érintett útszakaszok helyreállítása, rendbetétele is megtörtént teljes szélességben, vagy sávosan, részben önkormányzati beruházás keretében. Így a falu szinte összes beltéri útja, köztük a temető felé vezető is megújult, összegezte Tánczos László.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában