közös munka

2020.10.26. 09:00

Faluszépítő napot tartottak Csörnyeföldön

A dél-zalai település két pontján, a templom környékén és a közös önkormányzati hivatal melletti területen végeztek parkosítási munkálatokat szombat délelőtt a helyi lakosok. A faluszépítő napot a Humán szolgáltatások fejlesztése Muraföldén elnevezésű program keretében szervezték meg.

Gyuricza Ferenc

Huzián Péter (balról), Cseresnyés Gyula, Sztojkó Györgyné és Pál Tiborné bugás hortenziákat ültet a templom melletti parkba Fotó: Gyuricza Ferenc

A munkálatokban több mint kéttucatnyian vettek részt, ám – mint azt Hóbor-Sztrahia Krisztina polgármester elmondta – a templom bejárata előtt és a hősi emlékmű mellett már a megelőző napokban is végeztek virágosítást.

– A közterületek gondozása, a rendezett településkép megteremtése a legfontosabb feladataink közé tartozik – magyarázta a polgármester.

Huzián Péter (balról), Cseresnyés Gyula, Sztojkó Györgyné és Pál Tiborné bugás hortenziákat ültet a templom melletti parkba Fotó: Gyuricza Ferenc

– Azért is hirdettünk faluszé­pítő napot, mert úgy gondoljuk, hogy a közösségi munka élménye még inkább arra ösztönzi a helybélieket, hogy figyeljenek oda a környezetükre, annak tisztántartására, gondozására. Ezúttal a falu két olyan pontján végzünk parkosítást, ahol a közelmúltban fákat vágattunk ki, hiszen azok már elöregedtek, betegség sújtotta őket, s

balesetveszélyessé váltak.

A szombati napon egyrészt a fák pótlását biztosították, mind a templom környékére, mind a közös önkormányzati hivatal melletti területre díszcseresznyéket ültettek. Előbbi helyre oly módon, hogy a fák kifejlődésük után árnyékot tartsanak az épületre, de ne veszélyeztessék annak tetőszerkezetét. A templom melletti fenyőkről ugyanis tűlevelekkel tömődött el az eresz, illetve a párkány is károsodott.

– A parkosítást Hajba Zsuzsanna zalaegerszegi kertész útmutatásai alapján végezzük – sorolta tovább Hóbor-Sztrahia Krisztina. – A díszcseresznye mellett atlaszcédrusok és bugás hortenziák kerültek még a parkokba, s hamarosan a templom melletti pihenőpadok is megújulnak, azaz új ülőlapokat kapnak. Tavasszal pedig az országfásítási program keretében a Liget utcában, a patak két oldalára, az onnan kivágott szintén egészségkárosodott fák helyére telepítünk keskenylevelű kőriseket – hangsúlyozta a polgármester.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában