segíts megtalálni!

2020.10.05. 16:13

Eltűnt Soma, a szentiváni önkéntes tűzoltók kutyája

Eltűnt a Zalaszentiván Önkéntes Tűzoltó Egyesület kutyája. Somának még augusztus közepén veszett nyoma, szó szerint. Aki segít megtalálni, 70 ezer forint nyomravezetői díjban részesül.

Varga Lívia

Soma nagy termetű, vörös színű, belga juhász-kaukázusi keverék kan

Fotó: ZÖTE

Somogyi Somát – nevéhez hűen – Somogy megyéből mentették a Zala Megyei Állatvédelmi Járőrszolgálat önkéntesei, nagyon rossz körülmények közül: egy tuskóhoz kikötve, ház nélkül, félméteres láncon tengette életét. Mentése után 1-1,5 évvel került a zalaszentiváni önkéntes tűzoltókhoz, ideiglenesen, de végül annyira megszerették, hogy ünnepélyes keretek közt örökbe fogadták. Ennek éppen 7 esztendeje, tudjuk meg Pozsogár Andrea Évától, az egyesület elnökétől.

Soma nagy termetű, vörös színű, belga juhász-kaukázusi keverék kan
Fotó: ZÖTE
Fotó: ZÖTE

Soma azóta egy hektáron, szabadon élte a boldog kutyák mindennapjait, augusztus közepén azonban eltűnt. A játékai most is ott várják, ahol hagyta őket. S kutyatársa, Bella, a kuvasz is nagyon magányos.

– Somát mindenki ismerte a faluban, de eltűnése óta nem látta senki. Eltűnése napján este 6-tól reggel 6-ig, 12 órán át kerestük, kérdeztük a postást, a vadászokat, de semmi. Mi azonban nem adjuk fel a reményt, hazavárjuk – szögezte le Pozsogár Andrea Éva.

Somogyi Soma vörös színű, belga juhász-kaukázusi keverék kan, rendkívül okos, barátságos, játékos, kutya-macska- és emberbarát. Korát 9-10 évre saccolják.

Aki bármit tud róla, hívja Pozsogár Andrea Évát a 06/30/823-0397-es vagy a Zala Megyei Állatvédelmi Járőrszolgálatot a 06/30/215-2641-es számon. 70 ezer forint a nyomravezetői díj.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában