tárlat

2020.10.28. 11:00

Bőrrel és objektívvel címmel nyílt kiállítás a Honvéd Kaszinóban

A Honvéd Kaszinó galériájában hétfőn nyílt meg a Bőrrel és objektívvel című kiállítás, mely a kiskanizsai Pintér Ferenc bőrműves és a siklósi fotós, Varga Györgyi munkáit mutatja be.

Benedek Bálint

Fotó: Gergely Szilárd

Az eseményt Halmos Ildikó, a kulturális intézmény igazgatója, valamint Dömők József, a letenyei Fáklya Művelődési Ház és Könyvtár vezetője ajánlotta az érdeklődők figyelmébe. Pintér Ferenc elmondta: húsz éve dísz- és használati tárgyakat készít kizárólag marhabőr felhasználásával és magyar ősi motívumokkal.

Fotó: Gergely Szilárd

A nagykanizsai gyökerekkel rendelkező Varga Györgyi rajztanár pedig a baranyai Kémes község református templomát s annak festett kazettáit mutatja meg a kiállított fotókon. Mint elmondta: 2016-ig barna festék takarta a színes motívumokat, amelyeket a Pécsi Tudományegyetem munkatársai tettek újra láthatóvá. A járványügyi szabályok betartása mellett a tárlat november 13-ig látogatható. A képen a két alkotó látható.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában