Két nap a Göcsejről

2020.10.10. 07:00

A Dombérozó szervezői élménydús kínálattal készülnek

Többször hírt adtunk már lapunkban arról, hogy az idén a vírushelyzet miatt elmaradó Göcseji Dombérozó nagyrendezvényt a Göcsej napja programjaival pótolják a kezdeményezést életre hívó szervezetek.

ZH

Szépséges göcseji panoráma Milejszeg közelében. A tájegység rengeteg értéket tartogat, érdemes a felfedezésre

Fotó: Pezzetta Umberto

A Göcseji Dombérozó Egyesület és a Göcsej Civil Társaság október 17-én és október 24-én rendezi meg a tájegység értékeit népszerűsítő programokat. 17-én, azaz jövő szombaton reggel 8 órától túra indul a dobronhegyi Sümegi-pincétől a Zalai

Teker(g)ők Egyesület szervezésében, Szabó Balázs túravezetésével. A gyalogosan, illetve kerékpárral teljesíthető körtúrát élménypontok meglátogatása teszi színesebbé, így a résztvevők felkereshetik Pálfiszegen Salamon Sándor asztalosműhelyét, Kus­tán­szeg-­Pa­ra­szán a göcseji pörkölttortával ismerkedhetnek Kovács Zoltánné és Kovács Szilvia jóvoltából, Kustánszegen továbbá a tájházat tekinthetik meg, Csonkahegyháton (Göcseji Aszalka) aszalványokat kóstolhatnak, Milejszegen pedig a Szak olajsajtoló üzemnél lesz kóstolás és előadás. A túra a kiindulópontnál, a Sümegi-pincénél ér véget.

Szintén 17-én 10 órától Petrikeresztúron a Pataktól patakig tanösvényt lehet bejárni, majd 15 és 18 óra között a tájház udvarán pogácsasütés, nemezelés, agyagozás kínál élményt. Kiállítás is lesz régi eszközökből és terményekből, 19 órakor pedig kulturális program kezdődik.

Szépséges göcseji panoráma Milejszeg közelében. A tájegység rengeteg értéket tartogat, érdemes a felfedezésre
Fotó: Pezzetta Umberto

17-én 14 órakor a nagylengyeli faluháznál ünnepélyesen átadják a Göcsej parkot, amelyet Scheiber Ildikó polgármester mutat be a jelenlévőknek, majd Pácsonyi Imre, a megyei közgyűlés alelnöke (fővédnök) és Magai Ágota fő szervező mond köszöntőt. A helyszínen az egyházak képviselői áldást kérnek a parkra és a Göcsej népére. 15.30-kor tartják az irodalmi és fotópályázatokon részt vevők munkáinak értékelését és a Göcsej-totó sorsolását, majd göcseji vendégség kezdődik. 18 órakor a dobronhegyi Kandikó vendégháznál Takács Eszter és a MoJazzter (vendég: Polgár Péter) ad koncertet.

Egy héttel később, október 24-én, szombaton Szentkozmadombja lesz a helyszín. 10.30-kor felavatják a Szent Anna-szobrot. A faluházban egész nap látható lesz a Nemes László festőművész alkotásaiból és László Edina fotóiból nyílt kiállítás. A faluház teraszán 13 órától Juhász Kristóf íróval fantasy novelláskötetéről Wettstein Tamás beszélget, 14 órától Ecsedi Erzsébet színművész és Ecsedi Csenge színész Valami kis szerelem című zenés darabja várja a közönséget, 15.30-kor a Misztrál együttes, 17.30-kor Szipőcs Tamás énekes-gitáros műsora kínál élményt, 17.50-től pedig a MoJazzter következik, Polgár Péter vendégfellépésével. A programokat a járványügyi szabályok betartásával rendezik meg – tájékoztattak a szervezők. Részletes információk a gocsejidomberozo.hu honlapon találhatók.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában