már birtokba is vették a gyerekek

2020.09.23. 07:00

Ovisportpályát avattak Zalaegerszegen

Hét és fél millió forint értékben új, multifunkcionális sportpályát avattak kedden a Szivárvány téri tagóvoda udvarán. Az intézménybe járó közel hatvan kisgyermek már birtokba is vette a létesítményt.

Mozsár Eszter

A Szivárvány téri tagóvoda pomponkislányai is műsort adtak az ünnepségen

Forrás: Zalai Hírlap

Fotó: Katona Tibor

Zalaegerszegen 2013-ban először a Kis utcai és az Űrhajós utcai székhelyóvodában jöhetett létre hasonló beruházás. Azóta – ezzel a legújabbal együtt – tizenegy pályát adtak át. Akkor még személyesen köszönthették az ovifoci alapítóját, Buzánszky Jenőt.

A Szivárvány téri tagóvoda pomponkislányai is műsort adtak az ünnepségen
Fotó: Katona Tibor / Zalai Hírlap

Az Ovi-Sport Közhasznú Alapítványt ezúttal fia, ifjabb Buzánszky Jenő képviselte, aki elmondta: eddig Magyarországon és külföldön összesen 421 ilyen sportpályát létesítettek. Herkliné Ebedli Gyöngyi önkormányzati képviselő hangsúlyozta: a csácsi városrészben mindig támogatták a sportot. A 6×12 méteres, műfüves pályán futballozhatnak, kosarazhatnak és teniszezhetnek az apróságok. A beruházást méltatta Balaicz Zoltán polgármester, Pintér Henrietta tagóvoda-vezető és Horváthé Ambrus Marianna óvodavezető is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában