Bejelentés

2020.09.23. 12:46

Megszűnik a gyorsvonati pótjegy a Zalaegerszegre, Nagykanizsára, Keszthelyre közlekedő InterCityken

Megszűnik a gyorsvonati pótjegy a Szombathelyre, Zalaegerszegre, Nagykanizsára, Keszthelyre közlekedő InterCityken és néhány más távolsági vonaton. A hírt Homolya Róbert, a MÁV elnök-vezérigazgatója és Mosóczi László közlekedéspolitikai államtitkár jelentette be szerdán.

zaol.hu, MTI

Mosóczi László, az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) közlekedéspolitikáért felelõs államtitkára (j) és Homolya Róbert, a MÁV Zrt. elnök-vezérigazgatója sajtótájékoztatót tart a versenyképes, összehangolt és utasbarát közösségi közlekedési kínálat kialakítását szolgáló intézkedésekrõl a Déli pályaudvaron 2020. szeptember 23-án. MTI/Máthé Zoltán

Fotó: Máthé Zoltán

A változás az összes olyan vonatot érinti, amelyek Székesfehérváron át közlekednek, így a Közép- és Nyugat-Dunántúl számos városa olcsóbban lesz elérhető a fővárosból jövő hétfőtől. Az intézkedés hatására csökkenhet a gépjármű forgalom és jelentősen javulhat a Balaton megközelíthetősége Budapestről szezonon kívül is.

A szerelvényeken akik a gyorsvonati vagonokba szállnak, a gyorsvonati pótjegy eltörlése után felár nélkül utazhatnak, akik pedig az IC-kocsikat választják, csak a 300 forintos helyjegyet kell megfizetniük – részletezte közösségi oldalán Vitézy Dávid.

Megújul a vasúti menetrend is

Megújított őszi menetrend lép életbe több dunántúli vonalon szeptember 28-án, és olcsóbbak lesznek a jegyek is – jelentette be Mosóczi László, az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) közlekedéspolitikáért felelő álamtitkára szerdán Budapesten sajtótájékoztatón.

Kiemelte, hogy az elmúlt hónapok üzemeltetési tapasztalatai alapján a nyári kínálathoz jobban közelítő lehetőségeket biztosítanak utasaik számára a vasúti és az autóbuszos szolgáltatók Székesfehérvár, Veszprém, Szombathely, Keszthely, Nagykanizsa és Zalaegerszeg felé is.

Mosóczi László, az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) közlekedéspolitikáért felelõs államtitkára (j) és Homolya Róbert, a MÁV Zrt. elnök-vezérigazgatója sajtótájékoztatót tart a versenyképes, összehangolt és utasbarát közösségi közlekedési kínálat kialakítását szolgáló intézkedésekrõl a Déli pályaudvaron 2020. szeptember 23-án.
MTI/Máthé Zoltán

Az államtitkár hangsúlyozta, hogy az ITM a közösségi közlekedés gerincét adó vasúthálózat elsőbbségét kívánja elősegíteni.

Mosóczi László arra is felhívta a figyelmet, hogy a jelentős többletkínálatot biztosító balatoni utószezoni vasúti menetrendet szeptember 27-éig meghosszabbította a MÁV.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában