a gyerekek már birtokba vehették

2020.09.15. 16:16

Kresz park segíti a helyes közlekedésre nevelését az óvodásoknak

Térköves borítású Kresz parkot vehettek birtokba a gyerekek a Landorhegyi Óvoda Űrhajós utcai tagóvodájában.

Jóna István

Fotó: Katona Tibor

Fotó: © Katona Tibor

Márciusban kezdődött az ötleteléssel, majd a Zalaegerszegi Patrióta Klub támogatásával meg is valósult az óvoda udvarán a gyerekek közlekedését segítő Kresz pálya. A lokálpatrióta vállalkozói csoport nagylelkű felajánlásából, 4,5 millió forint ráfordítással varázsolták szebbé és hasznos területté az intézmény belső udvarát. Kása Istvánné óvodavezető felvezetőjében elmondta, hogy egy ötven éves burkolat kapott oktató- nevelői funkcióval felruházott új köntöst.

Fotó: Katona Tibor

Az ünnepélyes átadón Balaicz Zoltán polgármester örömét fejezte ki, hogy a város közössége és az önkormányzat mögött egy tettre kész vállalkozói csapat áll, akikre mindig számíthatnak. A városvezető elmondta, hogy terveik szerint 2024-ig minden bölcsödét, óvodát és iskolát felújítanak majd.

Vigh László országgyűlési képviselő az óvodai nevelés fontosságát emelte ki, míg Bognár Ákos területi képviselő megköszönte, hogy színesebbé és ötletesebbé tettek egy eddig kihasználatlan területet és a környezet megújítása mellett hasznos tartalommal is felruházták a teret.

Zárásként a közlekedési kultúra alapjainak lefektetésére és fejlesztő tevékenységre alkalmas parkot kerékpározva óvodások avatták fel. A Kresz park mellett az intézmény járdája is térköves borítást kapott.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában