Önkéntesség, civilek

2020.09.03. 10:00

Hasznos információkat kaptak a részt vevő szervezetek Lentiben

Civil- és karitatív szervezetek részvételével tartottak önkéntes börzét nemrég a településen. Az előadások mellett egymás tevékenységét is megismerhették a résztvevők.

Korosa Titanilla

A lenti 362. számú Szent Mihály Cserkészcsapat is képviseltette magát a börzén, a képen Stángli Rebeka, Kalmárné Kántor Lúcia, Kovács Blanka és Tóth Timót

Forrás: Zalai Hírlap

Fotó: Korosa Titanilla

A rendezvényről Kovácsné Kocsi Zsuzsanna szakmai vezető elmondta: tájékoztatót tartottak a civil szervezetek képviselőinek számunkra hasznos információkról, illetve maguk a részt vevő közösségek is bemutatkoztak.

– Mindez egy folyamat része, hiszen a program keretében történt egy speciális önkéntes képzés is, illetve önkéntes stratégiák készültek civilszervezeteknek és karitatív intézményeknek – tájékoztatott a szakmai vezető.

A lenti 362. számú Szent Mihály Cserkészcsapat is képviseltette magát a börzén, a képen Stángli Rebeka, Kalmárné Kántor Lúcia, Kovács Blanka és Tóth Timót Fotó: Korosa Titanilla / Zalai Hírlap

A megnyitón Horváth László polgármester köszöntötte a résztvevőket. Elmondta, hogy Lenti járásban 44 település érintett abban a konzorciumban megvalósuló projektben, melynek része az önkéntes civil börze. A hosszú távú céljuk a területi különbségek csökkentése és a minőségi humán szolgáltatásokhoz való hozzáférés biztosítása. Minden partnertelepülésen vannak érintett civilszervezetek, csak Lentiben több mint negyven működik, amelyeket igyekeznek folyamatosan támogatni.

A programba bekapcsolódott a Zalai Civil Életért Közhasznú Egyesület is. A szervezet működteti a Zala Megyei Civil Közösségi Szolgáltató Központot. Feladatuk, hogy segítsék a megyében működő egyesületeket, alapítványokat, ellássák ingyenes pályázati, pénzügyi, jogi tanácsokkal. Információs napokat is tartanak és tematikus programként véradást szerveznek.

A lenti rendezvényen a kötelező adatszolgáltatásokról és az adminisztrációs kötelezettségek teljesítéséről tartottak előadást az egyesületek képviselőinek. A programot a résztvevők helytörténeti sétával és a Bottyán úton egy civil fa elültetésével zárták.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában