Koronavírus Zalában

2020.09.24. 07:00

Harci túra a túlélésért – A viadal karanténváltozata zajlott le a csácsi arborétumban

A koronavírus helyzethez alakított körülmények fogadták szerdán a Göcsej Harci Túrán a versenyzőket.

Arany Gábor

Az akadálypálya egyik feladatát oldja meg a Ganz 10. c osztályának csapata. Jobbról: Somkereki Patrik, Barabás Viktória, Szabó Zsófia, Farkas Benjamin, a háttérben Tóth András tűzoltó alezredes

Forrás: Zalai Hírlap

Fotó: Pezzetta Umberto

A középiskolás diákoknak 13. alkalommal meghirdetett vetélkedés helyszínének ezúttal is a csácsi arborétumot választották a szervezők. A kapuban regisztráció, kézfertőtlenítés várta az érkezőket, no meg vegyvédelmi öltözékbe, gázálarcba bújt katonák, akik a területre lépés előtt fertőtlenítő folyadékot is fújtak a lábbelikre.

Az akadálypálya egyik feladatát oldja meg a Ganz 10. c osztályának csapata. Jobbról: Somkereki Patrik, Barabás Viktória, Szabó Zsófia, Farkas Benjamin, a háttérben Tóth András tűzoltó alezredes Fotó: Pezzetta Umberto / Zalai Hírlap

- Igazodtunk a valósághoz, ezért ez a harci túra karantén változata – árulta el Ferge László őrnagy. A honvédség zalaegerszegi toborzó irodájának vezetője elmondta, hogy a biztonság érdekében a megyei iskolákból jelentkezett 14 csapat egymástól elkülönítve, 20 perces időközökkel kapcsolódott be a versenybe, ezzel csökkentve a fertőzés lehetőségét. A forgatókönyv szerint az emberiséget sújtó járvány miatt maroknyian maradtak életben, ők pedig fogytán vannak az élelemnek, víznek, ezért kitörtek, hogy eljussanak a “menedékhez”, ahhoz a helyhez, ahol a további élet feltételei biztosítottak. Ez a feladat várt a négy fős, két fiú, két lány alkotta csapatokra

A kilenc iskolából érkezett diákok 14 állomáson próbálhatták ki képességeiket, ügyességüket, erejüket, összehangoltságukat. A feladatok többsége katonai jellegű volt, de a klasszikus lövészet, kézigrántdobás mellett lézerfegyveres harc is várt rájuk. Az elméleti feladat megoldásáért kapott karantallérral, illetve jokerkártyával “képességeket” vehettek.

A kormányhivatallal, a polgári védelmi szövetséggel, a katasztrófavédelmi igazgatósággal, a Vöröskereszttel, valamint az egerszegi tájékozódási futóklubbal együttműködve lebonyolított versenyen a kezdetektől, 2008 óta részt vesznek a zalaegerszegi Ganz Ábrahám középiskola diákjai. Tavaly a 11-es rendészeti szakos osztályból verbuvált csapat végzett az élen. Idén is három csapattal nevezett a Ganz.

Az eredmények összesítése után kiderült, hogy a nagykanizsai Zsigmondy Vilmos Technikum II. számú csapata nyerte meg a 13. Göcsej harci Túrát az egerszegi Ganz Ábrahám technikum I. számú, valamint a keszthelyi Asbóth Sándor technikum csapata előtt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában