ZH Anno

2020.09.27. 07:00

Fotók a múltból: amikor rádiós feladat volt a játszótér építése Zalában

Míg manapság csak szabványos játszótereket lehet építeni profi kivitelezőkkel, ötven évvel ezelőtt arra is volt példa, hogy egy rádiós vetélkedő feladatát teljesítve készült játszótér a Kertvárosban.

Szabó Judit

Épül a játszótér

Fotó: ZH Archívum

1970-ben megyék közötti vetélkedőt rendezett a Magyar Rádió. A „Tiszán innen – Dunán túl” elnevezésű verseny első fordulójában Zala Fejér megyével mérkőzött meg és legyőzte riválisát, így továbbjutott.

A második fordulóban Vas megye volt Zala ellenfele. A vetélkedő során mindkét megyére vonatkozóan feltettek kérdéseket a csapatoknak, és a lakosságot is bevonták a versenybe, különféle feladatokat kellett megoldani. Az egyik egy játszótér építése volt. A Zalai Hírlap, amely folyamatosan figyelemmel kísérte a vetélkedőt, megörökítette a Zalaegerszeg kertvárosi városrészében zajló építkezést. Azt írtuk: mint a kép bizonyítja, a város fiataljai nagy erővel láttak neki a feladat teljesítésének.

Épül a játszótér
Fotó: ZH Archívum

1970. szeptember 25-én arról tudósítottunk, hogy felavatták a Kertvárosban az új játszóteret, amit társadalmi munkában épített a megyeszékhely lakossága. Az avatóbeszédet Kustos Lajos, a városi tanács elnöke mondta, majd Szilágyi János, a rádiós vetélkedő zalai vezető riportere bocsátotta a gyerekek rendelkezésére a játékokat.

Az avatás egyik pillanata
Fotó: ZH Archívum

Zala és Vas megye közül egyébként a második fordulót Vas nyerte meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában