Legyen zöldebb a város

2020.09.12. 11:30

Fesztivállal indult a közel egymilliárd forintos projekt Lentiben

A klímavédelemről, a megújuló energiákról és a tudatos fogyasztásról is hallhattak előadást az érdeklődők tegnap a Zöldváros Fesztiválon, ahol termelői vásár is várta a látogatókat.

Korosa Titanilla

A zöld sátornál Horváth Katalin környezetvédelmi mérnök, Léránt Lívia környezettudatos tanácsadó és Dürgő Mónika

Fotó: Korosa

Lenti önkormányzata közel 1 milliárd forintot nyert a zöldváros projektre, melynek jegyében a gyógyfürdő tágabb környezetében például kortárs közparkot alakítanak ki közel 12 ezer négyzetméteren, amiből több mint 9 ezer négyzetméter lesz a zöldfelület. Létesülnek még sportpályák és játszótér kiszolgáló létesítménnyel, továbbá épül parkoló, illetve kerékpársáv a Táncsics utca két oldalán.

A zöld sátornál Horváth Katalin környezetvédelmi mérnök, Léránt Lívia környezettudatos tanácsadó és Dürgő Mónika
Fotó: Korosa

A zöldváros projekthez szemléletformáló programok is kapcsolódnak, közülük az első a Zöldváros Fesztivál. Horváth László polgármester megnyitója után Kovácsné Kocsi Zsuzsanna projektmenedzser elmondta: több oldalról is igyekeznek megmutatni a közönségnek, hogyan tehető fenntarthatóvá egy család élete.

 

– Helyi termelőket és kézműveseket hívtunk, hiszen fontos lenne lerövidíteni a termékek útját a fogyasztóig, az ideális megoldás, ha egyenesen a termelőtől vásárolunk – mondta Kovácsné Kocsi Zsuzsanna. – A program egy másik elemével a háztartások környezettudatosságának kialakítását segítjük. A rendezvény ideje alatt a zöld sátorban szakemberek nyújtanak a témában tanácsokat, illetve adnak ötleteket. A szakmai programban előadásokkal készültünk, a legkisebbeknek pedig öko játszóház nyílt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában